Με επιτυχία η άσκηση «Δια Πυρός 2017» στην Κεφαλονιά (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Μαΐου 2017 12:33

Με επιτυχία η άσκηση «Δια Πυρός 2017» στην Κεφαλονιά (εικόνες + video)

Το σημαντικότερο τεστ ετοιμότητας για δασική πυρκαγιά ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία

Το σημαντικότερο crash test για την ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσία της Κεφαλονιάς , ολοκληρώθηκε με επιτυχία με την διεξαγωγή της άσκησης «Δια Πυρός 2017».

Πρόκειται για άσκηση κατάσβεσης, δασικής Πυρκαγιάς, με την συμμετοχή, της Ελληνικής Αστυνομίας, Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας, Εθελοντών Σαμαρειτών, της Πολιτικής Προστασίας Δήμου και Περιφέρειας.

Ήταν μία άσκηση, που απαιτούσε συνεργασία και ετοιμότητα, λίγο πριν μπούμε στο καλοκαίρι, όπου και τα περιστατικά δασικής πυρκαγιάς αυξάνονται κατακόρυφα.

Την άσκηση συντόνισε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς κ. Βασίλειος Σολδάτος και το σενάριο ήθελε δασική πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή των Χελμάτων, άνωθεν γνωστού ξενοδοχείου που υπάρχει στην Περιοχή.

Παρακάτω, δήλωση του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς Βασίλειου Σολδάτου, στον Inkefalonia Radio 89,2  στην εκπομπή "Μέρα Μεσημέρι" για την άσκηση "Δια Πυρός 2017", αλλά και για άλλα ζητήματα της υπηρεσίας. 

 

Για άλλη μία φορά, όπως φαίνεται, ο βαθμός ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος της Κεφαλονιάς είναι πολύ υψηλός, ενώ παράλληλα έχει και αποτελεσματικότητα σε πραγματικά περιστατικά.

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω εικόνες από την άσκηση «Δια Πυρός 2017» στην ΚεφαλονιάΦόρτωση…

Φόρτωση…