ΑΣΕ Κεφαλονιάς- Ιθάκης: Να μην περάσει η απεργοσπασία, στην οποία καλεί ο κυβερνητικός συνδικαλισμός

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017 21:00

ΑΣΕ Κεφαλονιάς- Ιθάκης: Να μην περάσει η απεργοσπασία, στην οποία καλεί ο κυβερνητικός συνδικαλισμός

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κεφαλονιάς – Ιθάκης -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Να μην περάσει η απεργοσπασία,   στην οποία καλεί ο κυβερνητικός συνδικαλισμός

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κεφαλονιάς – Ιθάκης καταγγέλλει την απεργοσπαστική στάση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών (ΑΚΕ) στο ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ (8/5). Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του εν λόγω ψηφοδελτίου είπε πως δεν συμφωνούν με την ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 Μάη, καθώς και ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να απεργήσει. Είπε, ακόμη, πως μεταφέρει την προτροπή του μέλους του σχήματος και Συντονιστή της τοπικής ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ «να μην γίνει η ΑΠΕΡΓΙΑ για να μην ταλαιπωρήσουμε γονείς και μαθητές». Η τοποθέτηση αυτή γίνεται λίγες μέρες μόνο μετά την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ-ΚΙ (3/5), την οποία υπερψήφισαν και οι όποιοι παρόντες συνάδελφοι από το σχήμα της Αδέσμευτης Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών (ψηφοδέλτιο με το οποίο κατήλθε ο εκπρόσωπος της ΑΚΕ στις αρχαιρεσίες για ΟΛΜΕ).

Η απεργοσπαστική τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΑΚΕ για τη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, την οποία καταγγέλλουμε δημόσια, αποτελεί κορύφωση δηλώσεων στο ΔΣ ότι «θα απεργούμε επιλεκτικά, όταν συμφωνούμε ή όταν κρίνουμε πως κάτι είναι σημαντικό». Έτσι, δεν έχει πάρει μέρος φέτος σε καμία ΑΠΕΡΓΙΑ ή ακόμη και ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ούτε καν σε αυτές για τις οποίες καλούσαμε ομόφωνα και από κοινού σαν ΔΣ.

Θυμίζουμε πως πριν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και των Παρεμβάσεων έκαναν φετίχ ορισμένες μορφές πάλης, όπως την απεργία στις πανελλαδικές εξετάσεις, κατηγορώντας τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για ατολμία (!!!) απέναντι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τα έδωσαν όλα προκειμένου να υπάρξει η εναλλαγή του προσωπικού που θα εφαρμόσει την πολιτική των μονοπωλίων. Σήμερα, συναινούν με την αντιλαϊκή στρατηγική και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για μία μέρα ενδοσχολικών εξετάσεων, όταν ακόμη και ως στελέχη της εκπαίδευσης οι ίδιοι (σε μια σειρά σχολεία) μπορούν να ρυθμίσουν το πρόβλημα που επικαλούνται.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Το 4ο μνημόνιο για τους εργαζόμενους και το συμπληρωματικό στην παιδεία συζητιέται και ψηφίζεται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στις 17 και 18 Μάη. Περιλαμβάνει μέτρα που σαρώνουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Για την παιδεία προβλέπεται νέα «ρύθμιση» ωραρίου, αξιολόγηση με τους στόχους και τα κριτήρια της αγοράς, εναρμόνιση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη με βάση τις βέλτιστες πρακτικές του ΟΟΣΑ (δηλ. – παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις – προβλέπει νέα επιδείνωση). Δε μπορούμε να ματώνουμε άλλο για να μπορέσει το κεφάλαιο να πάρει εξιτήριο από την κρίση και να εξασφαλίσει εισιτήριο στην ανάκαμψη της κερδοφορίας του. Δεν μπορεί να αδρανούμε μπροστά στην νέα επέλαση που ετοιμάζουν στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Η ΝΔ και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, δεσμεύονται αν δεν ψηφίσουν να εφαρμόσουν τα μέτρα. Κάνουν κριτική για μεγαλύτερη αποτελεσματικότατα στην εφαρμογή τους.

Σε αυτές τα συνθήκες κανείς και καμία να μην υποκύψει στα απεργοσπαστικά κελεύσματα του κυβερνητικού συνδικαλισμού, να μη δεχθεί να μπει πλάτη στα νέα μέτρα – λαιμητόμο που προστίθενται στα παλιά.

Να απαντήσουμε στις προκλήσεις με μαζική συμμετοχή στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 Μάη και στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν 17 και 18 Μάη στο Νομό.

Αργοστόλι 10 Μάη 2017




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ