Αναβίωσαν οι «Μπότηδες» στο Αργοστόλι! (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 16 Απριλίου 2017 00:19

Αναβίωσαν οι «Μπότηδες» στο Αργοστόλι! (εικόνες + video)

Ακριβώς στις 12 το μεσημέρι με την Πρώτη Ανάσταση, οι στάμνες έσπασαν στον Αγιο Σπυρίδωνα και στην Πλατεία Καμπάνας

Και φέτος το έθιμο των «Μπότηδων» αναβίωσε στο Αργοστόλι!

Ακριβώς στις 12 το μεσημέρι, με την Πρώτη Ανάσταση, έξω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Λιθόστρωτο Αργοστολίου και λίγο αργότερα στην πλατεία Καμπάνας, ξεκίνησε το έθιμο του σπασίματος των σταμνών.

Οι επαγγελματίες του Λιθοστρώτου, το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Αργοστολίου και η ΚΕΔΗΚΕ συνδιοργάνωσαν αυτή την εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου , ο οποίος συμμετείχε στο έθιμο σπάζοντας στάμνες!

Στάμνες έσπασαν, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ο οποίος βρίσκεται στο νησί μας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελος Κωνσταντάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος και πολλά παιδιά και επισκέπτες που παρακολουθούσαν.

Ακολούθως, το έθιμο μεταφέρθηκε στην πλατεία Καμπάνας, όπου και εκεί έσπασαν οι στάμνες.

Τα αδέλφια Καραβιώτη, και η ορχήστρα τους, ήταν εκεί για τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης, ενώ τα χορευτικά του Λυκείου Ελληνίδων, έδωσαν όμορφο τόνο στην εκδήλωση.

Στην εκδήλωση συνόδευσαν με όμορφους μουσικούς σκοπούς, η Φιλαρμονική της ΚΕΔΗΚΕ Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας» και η Φιλαρμονική της Σάμης «Θέμος Αμούργης».

Και του χρόνου

Γιώργος Χαλαβαζής – Κατερίνα Σκουρτανιώτη

Παρακάτω εικόνες και βίντεο από την εκδήλωση

 

 Φόρτωση…

Φόρτωση…