Παρών στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης ο Σύλλογος Κεφαλλήνων Θεσσαλονίκης «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017 17:33

Παρών στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης ο Σύλλογος Κεφαλλήνων Θεσσαλονίκης «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ»

Ο Σύλλογος μας είναι  ο παλαιότερος πολιτιστικός σύλλογος της πόλης   και  συμπληρώνει φέτος 100  χρόνια  λειτουργίας.


Δημιουργήθηκε το 1917 από τους συμπατριώτες μας Κεφαλλονίτες που ήρθαν εθελοντικά να πολεμήσουν στο πλευρό των  άλλων Ελλήνων στην απελευθέρωση της Μακεδονίας και μετά τον πόλεμο επέλεξαν να συνεχίσουν τη ζωή τους στη Θεσσαλονίκη. Δημιούργησαν εξαίρετες οικογένειες και διακρίθηκαν στην κοινωνική , οικονομική , επιστημονική, καλλιτεχνική  αλλά και πολιτική ζωή της πόλης . Μέχρι και σήμερα οι κεφαλλονίτες αποτελούν  εξαίρετα μέλη της  θεσσαλονικιώτικης κοινωνίας.

Η δραστηριότητα του Συλλόγου είναι μεγάλη  με κύριο  σκοπό να διατηρηθούν και να διαδοθούν  στις νέες  γενιές τα ιδιαίτερα  έθιμα του Νησιού μας μέσα στις οικογένειές μας αλλά και  ευρύτερα και να είναι  ζωντανή  η παρουσία της  Κεφαλονίας  στην καρδία της Μακεδονίας.

Για τον εορτασμό των 100 χρόνων της παρουσίας του συλλόγου μας  έχουμε προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων πέρα από τις καθιερωμένες ετήσιες της 21ης Μαΐου για την Ένωση των Επτανήσων με την Μητέρα Ελλάδα και την Πανήγυρη του Αγίου Γερασίμου που γιορτάζουμε πάντα με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια.

002




00 inkefalonia general ad 300X250