Τοποθετήθηκε ο εκπαιδευτικός σεισμογράφος στο 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017 15:43

Τοποθετήθηκε ο εκπαιδευτικός σεισμογράφος στο 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου (εικόνες + video)

Χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο για τους μαθητές – Τον τοποθέτησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας

Μια πραγματικά πολύ χρήσιμη εκπαιδευτική εγκατάσταση, ένα εργαλείο μάθησης και επαφής με το φαινόμενο του σεισμού, είχαμε σήμερα στις εγκαταστάσεις του νέου σχολικού συγκροτήματος του Αργοστολίου και συγκεκριμένα στο 2ο ΓΕΛ.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Ο Σεισμολόγος/γεωφυσικός Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Γεωδυμανικό Ινστιτούτο Δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας και έκανε την εγκατάσταση του σεισμογράφου, δείχνοντας παράλληλα αναλυτικά στους καθηγητές του σχολείου, πώς λειτουργεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα και πως μπορούμε να μελετήσουμε σεισμικά φαινόμενα που γίνονται ανά την ελληνική επικράτεια.

Το παρών στην σημερινή εγκατάσταση έδωσαν οι καθηγητές του σχολείου Αντώνης Καλλιβωκάς, Μάγδα Δίγκα, Βασίλης Κόκκαλης και Διονύσης Πατρίκειος, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν αναλυτικά στο πρόγραμμα, ώστε οι μαθητές των σχολείων της Κεφαλονιάς που θα έρχονται από εδώ και πέρα σε επαφή με αυτό τον εκπαιδευτικό σεισμογράφο, και να κατανοούν από μικρή ηλικία ότι τα φαινόμενο του σεισμού δεν πρέπει να το φοβόμαστε, αλλά να το μελετάμε και να τα μαθαίνουμε.

Το 2ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου, είναι το 13 σχολείο από την Ελλάδα που μπαίνει σε αυτό το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν και 10 σχολεία, από Ιταλία, Βουλγαρία, Τουρκία και Κύπρο.

Στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://sse-project.eu/, μπορούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να βρουν χρήσιμες πληροφορίες.

Μπράβο γι΄αυτή την πολύ καλή εκπαιδευτική προσπάθεια

https://www.youtube.com/watch?v=V2NBOR5jl1E
https://www.youtube.com/watch?v=isb9tl2mZJc

DSC 0340DSC 0341DSC 0342DSC 0343DSC 0344DSC 0348DSC 0353DSC 0356

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250