Εγκαίνια στο ορεινό καταφύγιο στο Ρούδι (Εικόνες+Βίντεο)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 10:23

Εγκαίνια στο ορεινό καταφύγιο στο Ρούδι (Εικόνες+Βίντεο)

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε ο εγκαινιασμός του ορεινού καταφυγίου από τον Σίμο Μαρκαντωνάτο και τον Νικόλα Κουρβισιάνο.

 

Παράλληλα με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας αποφασίσαμε να κόψουμε την κόκκινη κορδέλα, ανοίγοντας έτσι και επίσημα  την πόρτα του καταφυγίου στους φίλους του βουνού... 

Το καταφύγιο είχε θεμελιωθεί την δεκαετία του 80 από τον Σίμο Μαρκαντωνάτο, αλλά λόγω εγκατάλειψης και καταστροφών από συμπολίτες μας, είχε μετατραπεί σε ένα είδος στάνης...
Χάρη στην αγάπη μας για το βουνό, την τοποθεσία, αλλά και την τεράστια βοήθεια φίλων και εθελοντών, καταφέραμε να το ανακαινίσουμε και να το μετατρέψουμε σε ένα στολίδι του βουνού, έτοιμο να πάρει μέρος στις δραστηριότητες του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Outdoor kefalonia activities, προσφέροντας στέγη και θαλπωρή, αλλά και να δεχτεί όσους νοιώθουν την ανάγκη για ησυχία στην ζωή τους.  
Βρίσκεται σε ιδιόκτητο χώρο σε κοντινή απόσταση από τον εθνικό δρυμό Ρουδίου και έχει χτιστεί ακολουθώντας τους κανόνες της Ελληνικής νομοθεσίας.
 
Στην μικρή τελετή, μας τίμησαν με την παρουσία τους ένα πλήθος φίλων και υποστηρικτών. Πιο συγκεκριμένα θα ήθελα να ευχαριστήσω: Τον ερυθρό σταυρό και την αρχηγό τους Κα. Μαλαματή, Την εθελοντική ομάδα δασοπροστασίας ΕΟΔ και τον Κο.Μοσχόπουλο, τα μέλη του ορειβατικού συλλόγου Κεφαλλονιάς, τον Αλέκο Σουπιωνά για το υπέροχο βραστό που μας έφτιαξε.

Πάνω από όλα τον φίλο Σπύρο Σουπιωνά για τις ατελείωτες ώρες βοήθειας κατά την επισκευή.

 Για το outdoor kefalonia activities: Γιώργος Ποταμιάνος

https://www.youtube.com/watch?v=7kqsbUoSwYQ
 
GOPR0252GOPR0337GOPR0339GOPR0343GOPR0348GOPR0355GOPR0357
 
 



00 inkefalonia general ad 300X250