Έκκληση βοήθειας για τα πολύπαθα σχολεία του Ληξουρίου!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 13:58

Έκκληση βοήθειας για τα πολύπαθα σχολεία του Ληξουρίου!

O Διονύσης Περδίκης με ανακοίνωση του στα social media κάνει έκκληση ώστε να βοηθήσουμε όλοι τα δύο πολύπαθα σχολεία του Ληξουρίου που μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 2014 στεγάζονται σε κοντέινερ.


Αξιότιμοι συνεργάτες και φίλοι,

Το Ληξούρι, μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 2014 βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση που έχει περιέλθει ποτέ. Όλες σχεδόν οι υποδομές του είναι σε τραγική κατάσταση, και παρά τις υποσχέσεις της Πολιτείας, ελάχιστα έχουν γίνει… Αν και χωρίς υποδομές η ζωή μπορεί να προχωρήσει, (και με τον χρόνο να επουλώσουμε τις πληγές μας) χωρίς παιδεία δεν προχωράει η ζωή!!!

Θα αναφερθώ λοιπόν σε δύο πολύπαθα σχολεία ( το Β! Δημοτικό, και το Γενικό Λύκειο) τα οποία μετά τους σεισμούς στεγάζονται σε προκάτ (κοντέινερ) και μέσα σ’ αυτά προσπαθούν να δημιουργήσουν το μέλλον του τόπου μας και της χώρας!!! Κάτω από άκρος αντίξοες συνθήκες, με τεράστιες ελλείψεις, χειμώνα και καλοκαίρι, μαθητές, καθηγητές και γονείς κάνουν ένα τεράστιο αγώνα κόντρα σε όλους και σε όλα και μέχρι σήμερα τα έχουν καταφέρει περίφημα!

Δυστυχώς όμως, κάποιοι εκτός σχολείου και χωρίς ίχνος παιδείας και ανθρωπιάς, προσπαθούν να καταστρέψουν το μέλλον αυτών των παιδιών. Έτσι λοιπόν την περσινή χρονιά, αλλά και πριν μερικές μέρες διέρρηξαν τα σχολεία αυτά και αφαίρεσαν από τα εργαστήρια πληροφορικής, που με τόσο κόπο και προσφορές είχαν στηθεί, όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ακούγοντας λοιπόν μαθητές, γονείς, δασκάλους και καθηγητές για την σπουδαιότητα αυτών των εργαστηρίων, και τα προβλήματα που προκύπτουν ιδικά για τους μαθητές του Λυκείου, πήρα την πρωτοβουλία να απευθυνθώ σε συνεργάτες και φίλους που με ξέρουν χρόνια και να ζητήσω την οικονομική τους βοήθεια, για να ξαναστήσουμε τα εργαστήρια αυτά. Ξέρω ότι οι εποχές είναι πολύ δύσκολες για όλους, γι’ αυτό και απευθύνομαι σε όσους περισσότερους μπορώ, ώστε ο καθένας από λίγο να προσφέρει σε αυτό τον σκοπό. Πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να ξαναδώσουμε ελπίδα και ώθηση σε αυτά τα παιδιά, να παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο, δείχνοντας τους ότι είμαστε δίπλα τους. Γιατί όπως λέει και το τραγούδι …αν γλυτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα!!!!

Θέλω να σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων που διαβάσατε την επιστολή μου, αλλά και για την όποια βοήθεια σας!

Οι λογαριασμοί που μπορείτε να καταθέτετε την προσφορά σας είναι :

• Για το Γενικό Λύκειο Ληξουρίου στην Εθνική Τράπεζα: ΙΒΑΝ GR5001102930000029300138897. Ο λογαριασμός είναι στο όνομα του συλλόγου καθηγητών (οι οποίοι θα διαχειριστούν και τα χρήματα) με πρώτο δικαιούχο τον διευθυντή Κο Σπύρο Κατσιβέλη.

Για το Β! Δημοτικό Σχολείο στην Εθνική Τράπεζα: ΙΒΑN GR5201102930000029374504784 : Ο λογαριασμός είναι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου (ο οποίος και θα διαχειριστεί τα χρήματα) με δικαιούχο την πρόεδρο Κα Κοζομπόλη Γιώτα.

Υ.Γ Παρακαλώ πολύ το σύνολο της προσφοράς σας να κατατίθεται ξεχωριστά σε κάθε σχολείο με αναλογία, 2/3 για το Γενικό Λύκειο, και 1/3 για το Β! Δημοτικό, γιατί αυτή είναι περίπου η αναλογία των χρημάτων που χρειάζονται.

Διονύσης Περδίκης


Ετικέτες: