Μετά την σύσκεψη στην Περιφέρεια, φάνηκε πως, τελικά, λύσεις για τα μπάζα υπάρχουν!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 17:24

Μετά την σύσκεψη στην Περιφέρεια, φάνηκε πως, τελικά, λύσεις για τα μπάζα υπάρχουν!

Σύσκεψη  στην Περιφέρεια για το ζήτημα που «καίει»!

30 ώρες μετά την λαϊκή συνέλευση στο Ληξούρι για τα μπάζα στον Άγιο Αντώνιο, τελικά φαίνεται πως λύσεις υπάρχουν.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Έστω και αν χρειάστηκε να φτάσουμε στο σημείο «μηδέν» από θέμα χρόνου. Έστω και αν χρειάστηκε να πιέσουν οι πολίτες της Παλικής που αρνούνται να υποδεχθούν τα μπάζα στον Αγιο Αντώνιο, και οι καταστηματάρχες του κέντρου του Αργοστολίου που βλέπουν ότι το έργο δεν προχωρά και να βάλουν με την... πλάτη στον τοίχο την Δημοτική Αρχή.

Σήμερα, κατά την σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα, της Δημοτικής Αρχής και των επικεφαλής των παρατάξεων, φάνηκε ξεκάθαρα ότι λύσεις – έστω και υπό πίεση – μπορούν να βρεθούν.

Στην σύσκεψη το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Διονύσης Λυκούδης, ο Διονύσης Αραβαντινός από την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά», ο οποίος εκπροσώπησε την μείζονα αντιπολίτευση, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένη Τετράπολη» Βασίλης Ρουχωτάς και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του Σπύρος Σαμούρης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης και ο επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπάστες Ξανά» Μάκης Δημητράτος.

Την αρχική ενημέρωση, έκανε ο Διονύσης Λυκούδης, ενώ κοινή συνισταμένη ήταν και όπως τονίστηκε τόσο από τον Διονύση Αραβαντινό και από τον Βασίλη Ρουχωτά, είναι «από την μία να συνεχιστεί το έργο της πλατείας, από την άλλη να μην «θιγούν» από τα μπάζα πολίτες της Παλικής και του Ληξουρίου».

Αραβαντινός: «Ξαφνικά βρέθηκαν άφθονες λύσεις για τα μπάζα»

«Εκεί που δεν υπήρχε καμία λύση, ξαφνικά και ως εκ θαύματος, βρέθηκαν άφθονες λύσεις.

Η διαδημοτική 30 ώρες μετά την λαϊκή συνέλευση με τον αντιπεριφερειάρχη, διαπιστώνει ότι μπορεί τα περισσεύματα των εκσκαφών από το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του Αργοστολίου, να πάνε στον ΧΥΤΑ στην Παλοστή» ήταν τα λόγια του Διονύση Αραβαντινού και συνέχισε : «Παράλληλα , η Δημοτική Αρχή μας ενημερώνει ότι έχει βρεθεί για προσωρινή εναπόθεση μπάζων το οικόπεδο στην Κρανιά, που ανήκει στην Διαδημοτική».

Το ζήτημα, βέβαια που παραμένει ως πρόβλημα είναι η αδειοδότηση που δόθηκε από την Περιφέρεια στις 14/12/2016 για την λειτουργία σπαστηροτριβείου, η οποία, ή πρέπει να ανακληθεί ή να απενεργοποιηθεί.

Επί της ουσίας και όπως διαπιστώθηκε στην σύσκεψη:

Α) Η Δημοτική Αρχή ψάχνει για προσωρινή εναπόθεση των μπαζών (όχι επεξεργασία), σε οικόπεδο στην Κρανιά (στο σημείο που γίνονται αγώνες μότο κρος) το οποίο ανήκει στην ΕΔΑΚΙ.

Β) Η περιφέρεια δεσμεύεται να μην λειτουργήσει το σπαστηροτριβείο στον Άγιο Αντώνιο, εφόσον βρει χώρο προσωρινής εναπόθεσης των μπαζών.
Σημείο τριβής, Δημοτικής Αρχής - αντιπολίτευσης, αποτέλεσε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, κάποια μπάζα από τα Λεγατάτα και της πλατείας (μικρές τσιμεντόπλακες) , να πάνε προσωρινά στον Αγιο Αντώνιο.

Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ήταν κάθετοι στο να μην γίνει καμία νέα υποδοχή μπαζών στο Αγιο Αντώνιο, τα μπάζα από τα Λεγατάτα, να μεταφερθούν στο χώρο που θα εξευρεθεί για προσωρινή εναπόθεση, όπως και τα μπάζα πλατείας.

Λύσεις φαίνεται να υπάρχουν, όμως πλέον πιέζει και ο χρόνος. Και πρέπει η όποια λύση να προκριθεί άμεσα.

Σίγουρα θα μπορούσε η Δημοτική Αρχή, στην λογική «των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», να είχε βρει λύση για αυτό το ζήτημα, εδώ και τρία χρόνια! Από τον σεισμό του 2014, μέχρι σήμερα και όχι να ψάχνεται την τελευταία στιγμή ώστε να βρει λύσεις και με τον χρόνο και τους πολίτες να πιέζουν ασφυκτικά.

Όπως μάθαμε, θα υπάρχει νέα σύσκεψη τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφασιστεί οριστικά, αν πρακτικά μπορούν να προχωρήσουν στις λύσεις που συζητήθηκαν σήμερα.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250