Νέα παράτολμη πρωτοβουλία του Βρετανού φιλόζωου John Ellett για να βοηθήσει τ’ αδέσποτα της Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2017 20:35

Νέα παράτολμη πρωτοβουλία του Βρετανού φιλόζωου John Ellett για να βοηθήσει τ’ αδέσποτα της Κεφαλονιάς

 

Ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο και ακροβατικά πάνω στα φτερά αεροπλάνου θα επιχειρήσει ο Βρετανός φιλόζωος John Ellett στις 14 Μαΐου 2017 στο αεροδρόμιο του Headcorn και στο ιδιωτικό αεροδρόμιο «Damyns Hall Airfield» στο Upminster της Αγγλίας με σκοπό να συγκεντρώσει από δωρεές 10.000 αγγλικές λίρες, τις οποίες θα διαθέσει στο Σύλλογο Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» και στη φιλοζωική οργάνωση «Kefalonia Animal Trust» ενισχύοντας οικονομικά το έργο τους προς όφελος των αδέσποτων ζώων του νησιού.  

Και δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο John Ellett θα αψηφήσει τον κίνδυνο που ενέχει το παράτολμο αυτό εγχείρημα προκειμένου να στηρίξει οικονομικά τ’ αδέσποτα ζώα της Κεφαλονιάς. Στις 18 Απριλίου του 2015 πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο από ύψος 13.000 ποδιών στο αεροδρόμιο Beccles, στο Suffolk της Αγγλίας, συγκεντρώνοντας από χορηγούς και δωρεές συνολικά  5,500 αγγλικές λίρες που πρόσφερε στο Σύλλογο Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» και στη φιλοζωική οργάνωση «Kefalonia Animal Trust».

Η νέα αυτή αξιέπαινη πρωτοβουλία του John Ellett έχει ήδη βρει υποστηριχτές, οι οποίοι καταθέτουν την προσφορά τους στο https://www.justgiving.com/crowdfunding/Help-Animal-Rescue-Kefalonia

Ο γραμματέας του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» κ. Διονύσης Καππάτος αναφέρει για τον καλό τους φίλο John Ellett: «Ο δικός μας Γιάννης ετοιμάζει τη νέα του προσπάθεια για τα αδεσποτάκια του νησιού μας. Ένας Βρετανός τουρίστας του υπεραγαπά το νησί μας  και το διαφημίζει όπου σταθεί με τα καλύτερα λόγια. Ένας μεγάλος Άνθρωπος με χρυσή καρδιά και μεγαλείο ψυχής, με πολλές ευαισθησίες και εσωτερική ομορφιά.

Στόχος της νέας του προσπάθειας είναι να συλλέξει δωρεές που θα διατεθούν για τη βελτίωση της κατάστασης με τα αδέσποτα ζώα στο νησί μας. Και θέτει τον ίδιο του τον εαυτό γι’ αυτό το σκοπό. Skydive & Wingwalk για τα ζώα της Κεφαλλονιάς. Ο ξεχωριστός Γιάννης Έλλεττ, πρεσβευτής και η φωνή των αδέσποτων μας σε όλη την Ευρώπη».  Ο κ. Διονύσης Καππάτος μιλώντας στην ιστοσελίδα www.istoriesadespoton.gr ανέφερε ότι ο Δήμος Κεφαλλονιάς θα τιμήσει φέτος τον John Ellett για τη σημαντική προσφορά του στ’ αδέσποτα του νησιού.

Η αγάπη του για τ’ αδέσποτα της Κεφαλονιάς

Πριν από τέσσερα χρόνια ο John Ellett μαζί με την οικογένεια του έκανε τις καλοκαιρινές του διακοπές στη Σκάλα Κεφαλονιάς. Και τις δέκα ημέρες που βρισκόταν στο νησί ο John Ellett είχε θέσει υπό την προστασία του μια αδέσποτη σκυλίτσα, τη Λίλη, την οποία φρόντιζε καθημερινά. Λίγο πριν την επιστροφή στην πατρίδα του είδε έναν άνδρα να κλωτσά βίαια την Λίλη του και να την τραυματίζει στα πλευρά της.

Θύμωσε με την αποτρόπαια πράξη του ασυνείδητου άνδρα και στεναχωρήθηκε καθώς σε λίγες ώρες θα πέταγε με προορισμό την Αγγλία, αφήνοντας πίσω του απροστάτευτη τη Λίλη του. Ο John Ellett άφησε χρήματα στο ξενοδόχο του ξενοδοχείου όπου διέμενε ώστε να φροντίζει τη Λίλη του.

Όταν έφθασε στην πατρίδα του, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να επικοινωνήσει με τους εθελοντές μέλη του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» μέσω της οργάνωσης Friends of stray of Greece, ζητώντας τους, αν ήταν εφικτό, να βρουν τη Λίλη του και να τη σώσουν. Λίγες μέρες αργότερα η Λίλη του ήταν στα χέρια των εθελοντών κι ένα μήνα αργότερα υιοθετήθηκε από μια πολύ καλή οικογένεια στην Αθήνα.

Ο John Ellett με ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα των αδέσποτων ζώων άρχισε να διοργανώνει διάφορες δράσεις στη χώρα του ενισχύοντας με ποικίλους τρόπους το έργο των φιλοζωικών που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει μιλώντας στην ιστοσελίδα www.istoriesadespoton.gr, η μεγάλη του αγάπη για τ' αδ'έσποτα ζώα της Κεφαλονιάς «γεννήθηκε» μέσα από την ιστορία της Λίλης και την πρώτη του συμμετοχή σε επιχείρηση διάσωσης βάναυσα κακοποιημένων σκύλων που οργάνωσε ο Σύλλογος Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς».  Από τότε έδωσε υπόσχεση στον εαυτό του ότι θα βοηθάει με όποιο τρόπο μπορεί τα ζώα του νησιού που έχουν ανάγκη.

Πηγή: istoriesadespoton.gr




00 inkefalonia general ad 300X250