ΕΛΜΕ-ΚΙ: Γενική 24ωρη Απεργία στις 8 Δεκέμβρη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016 08:25

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Γενική 24ωρη Απεργία στις 8 Δεκέμβρη

Απαντάμε στο νέο κρατικό προϋπολογισμό και τα νέα μέτρα!

 
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει ότι ο νέος κρατικός προϋπολογισμός του 2017 συνιστά για εργαζόμενους - ανέργους - συνταξιούχους επέλαση νέας φοροληστείας, περικοπών και μειώσεων στις συντάξεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ προκαλεί όταν τον χαρακτηρίζει «προϋπολογισμό ανάπτυξης». Ταυτόχρονα επιβεβαιώνεται πως η όποια ανάκαμψη δεν απαντά στην ανάγκη για κάλυψη των απωλειών. Αντίθετα, είναι διαρκή τα νέα μέτρα σε βάρος του λαού, που θα του επιβάλλονται και μέσω της ενεργοποίησης του «κόφτη».

Ειδικότερα για την παιδεία η φράση «κάθε πέρσι και καλύτερα» επιβεβαιώνεται, από το νέο κρατικό προϋπολογισμό. Πρόκειται για σταθεροποίηση της υποχρηματοδότησης στα ίδια χαμηλά επίπεδα, που λειτουργεί σωρευτικά στην ήδη υπάρχουσα άθλια κατάσταση, ενώ διαφαίνεται μια τάση μείωσης στις δαπάνες που αφορούν τις Σχολικές Επιτροπές. Η πενιχρή αύξηση εντοπίζεται κατά βάση στους στρατηγικούς τομείς του κεφαλαίου για τη δια βίου μάθηση, τη ΓΓ Έρευνας και Τεχνολογίας...

Η επίθεση δεν θα έχει τέλος, θα είναι «κατά ριπές». Άλλωστε, είναι προδιαγεγραμμένα τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης που σχεδιάζουν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ στα οποία περιλαμβάνονται νέα ελαστικοποίηση στα εργασιακά και ολομέτωπη επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Για όλα αυτά να δώσουμε μαζική απάντηση με τη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, από κοινού, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας. Ενημερώνουμε ότι το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε σχετικά.

Αργοστόλι 2/12/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

   Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης    Ποταμιάνου Σοφία



00 inkefalonia general ad 300X250