Υπόμνημα Συλλόγου Ναυτικών Ιθάκης στον Υπουργό Ε.Ν.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 17:19

Υπόμνημα Συλλόγου Ναυτικών Ιθάκης στον Υπουργό Ε.Ν.


Ο Σύλλογος Ναυτικών της Ιθάκης παρέδωσε στον δήμαρχο κ. Στανίτσα το ακόλουθο υπόμνημα για να επιδοθεί στον Υ.Ε.Ν κατά την συνάντηση τους την 28η Νοέμβρη 2016 για το χρόνιο πρόβλημα της συγκοινωνίας του νησιού μας με την Πάτρα.

Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α

Προς, Κύριο Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας

Κύριε Υπουργέ,
Ο Σύλλογος Ναυτικών της Ιθάκης με το παρόν υπόμνημα που σας υποβάλει, έρχεται για μία ακόμα φορά να υπενθυμίσει και να τονίσει την αναγκαιότητα ύπαρξης μόνιμης – σταθερής – ασφαλούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού μας με το λιμάνι της Πάτρας και χωρίς διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Η απαίτηση αυτή δεν πηγάζει παρά μόνο από την ουσιαστική και τεκμηριωμένη ανάγκη που αφορά όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής των κατοίκων του νησιού μας και ιδιαίτερα της οικονομικής και της υγείας.
Η ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι του Αστακού ή περιστασιακά με την Κυλλήνη καθίσταται ουσιαστικά απαγορευτική λόγω της μεγάλης οικονομικής επιβάρυνσης αλλά και του χρόνου που απαιτείται για το φτάσιμο στην Πάτρα ή στην Αθήνα.
Γνωρίζουμε από τη φύση του επαγγέλματός μας ότι οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σε όλο τον κόσμο ακόμα και σε υπανάπτυκτα κράτη θεωρούνται κοινωνικό αγαθό και εκτελούνται με βάση τις ανάγκες του πληθυσμού των.
Είναι εντελώς απαράδεκτο να χρησιμοποιείται η έννοια νόμος η κατάργηση του CABOTAGE που επιτελέσθηκε με την ευλογία όλων των μνημονιακών και όχι μόνο κυβερνήσεων και που επιτρέπει στον εκάστοτε ακτοπλόο εφοπλιστή να δρομολογεί ή να αποδρομολογεί τα καράβια του με μοναδικό σκοπό το οικονομικό του κέρδος αδιαφορώντας παντελώς για τις τύχες του νησιώτικου πληθυσμού.
Ο Σύλλογος Ναυτικών και ειδικά οι συνταξιούχοι και οι οικογένειες τους αλλά και όλοι οι κάτοικοι του μικρού νησιού μας που εξακολουθούν να σηκώνουν δυσανάλογα βάρη στη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, απαιτούμε από μια κυβέρνηση που αυτοαποκαλείται αριστερή να κοιτάξει με μεγαλύτερη ευαισθησία τις πραγματικές ανάγκες που προκύπτουν από τον αποκλεισμό μας από τον παραδοσιακά διοικητικό υγειονομικό και εμπορικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η δρομολόγηση ενός πλοίου μόνο κατά την θερινή περίοδο λόγω τουριστικής κίνησης που αυξάνει το κέρδος του εφοπλιστή δεν είναι το ζητούμενο και φυσικά δεν λύνει κανένα από τα χρόνια προβλήματα που αναφέρουμε πιο πάνω.
Απαιτούμε και από Εσάς προσωπικά να φροντίσετε για την άμεση αποκατάσταση της μόνιμης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας του νησιού μας γνωρίζοντας ότι ως υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας έχετε την δυνατότητα.
Ο Σύλλογος Ναυτικών του νησιού μας δεν πιστεύει ότι και Εσείς θα είστε η συνέχεια των προκατόχων σας που έβαλαν το κέρδος των εφοπλιστών υπεράνω του συμφέροντος του λαού μας .
Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ Συλλόγου Ιθακησίων Ναυτικών
Μιχαλόπουλος Αβραάμ / Αντιπρόεδρος




00 inkefalonia general ad 300X250