Δήλωση με νόημα από τον Γιάννη Μπαλάφα για το "σπάσιμο" του Καλλικρατικού Δήμου στην Κεφαλονιά (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 16:00

Δήλωση με νόημα από τον Γιάννη Μπαλάφα για το "σπάσιμο" του Καλλικρατικού Δήμου στην Κεφαλονιά (video)

Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν οι δηλώσεις του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννη Μπαλάφα, αμέσως μετά τα εγκαίνια του νέου σχολικού συγκροτήματος στο Αργοστόλι.

Ο κ. Μπαλάφας μάλιστα προχώρησε και σε μία δήλωση με... πολύ νόημα όταν ρωτήθηκε για τον Καλλικράτη και την Κεφαλονιά.

«Σίγουρα ορισμένες περιπτώσεις που δεν είναι και πολύ μακριά από μας, θα αντιμετωπιστούν κατά προτεραιότητα» ήταν τα λόγια του και απο αυτά ... καταλάβαμε αρκετά.

Γιώργος Χαλαβαζής 

Παρακάτω ολόκληρη η δήλωσή του

https://www.youtube.com/watch?v=A58C99NSB1I

 

Δηλώσεις έκανε και ο Περιφερειάρχης Ιανίων Νήσων κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος 

https://www.youtube.com/watch?v=AWkN3rDpLGI

 

Δηλώσεις για τα νέα σχολεία στο Αργοστόλι έκαναν επίσης, ο τέως περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου, όπως επίσης και ο τέως αντιπεριφεριάρχεις κ. Σωτήρης Κουρής. Ο κ. Σπύρου, στάθηκε στην ακλύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψης του κ. Τσίπρα στην Κεφαλονιά. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=_OWd8TRA82w

 

Μήνυμα Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κωνσταντίνου Γκούση για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Αγαπητοί μου μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς

Ξεκινάει μια νέα σχολική χρονιά, γεμάτη ελπίδες, αισιοδοξία και στόχους από τη μια, αλλά και με αμφιβολίες και δυσκολίες για την πραγματοποίησή τους. Στην πορεία αυτή η σκέψη όλων μας είναι κοντά στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που ξεκινούν με αγωνίες και προσδοκίες για την εξέλιξη των πραγμάτων στην εκπαίδευση και το μέλλον.

Η χρονιά που πέρασε χαρακτηρίστηκε από τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισε, κυρίως όσον αφορά την επαρκή και έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων, και των φορέων της εκπαίδευσης, με εκπαιδευτικούς. Σημαντικά ήταν και τα χρονίζοντα προβλήματα των υποδομών και εξοπλισμού των σχολικών μας μονάδων καθώς και της σχολικής στέγης.

Θα πρέπει όμως να αναγνωρίσουμε ότι έγινε και σημαντική προσπάθεια, από όλους τους παράγοντες της εκπαίδευσης και φορείς εκπαιδευτικής πολιτικής, για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων και την αποκατάσταση της κανονικότητας και ομαλότητας στη σχολική ζωή. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός αναπληρωτών εκπαιδευτικών απαιτήθηκε να διορισθεί, προκειμένου να καλυφθούν τα πρωτοφανή κενά που είχαμε την περυσινή χρονιά. Κενά που δημιουργήθηκαν αθροιστικά επί σειρά ετών, και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης δύσκολα καλύπτονται. Επιπλέον συντελέστηκε σημαντικό νομοθετικό έργο, ώστε να ξεκινήσει η νέα χρονιά με θεσμικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Είναι δεδομένο ότι οι αλλαγές αυτές δεν μπορούσαν να προγραμματιστούν και να εφαρμοστούν από τη μια στιγμή στην άλλη, καθότι ούτε τα μέσα ούτε ο χρόνος επαρκούν, γι αυτό και απαιτείται ένα μεταβατικό στάδιο, το οποίο και διανύουμε.

Το νέο σχολικό έτος ξεκινά με αλλαγές στην Ειδική Αγωγή, δημιουργία νέων Σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, δημιουργία νέων Τμημάτων Ένταξης, αλλαγές στο Νηπιαγωγείο με τον Ενιαίο τύπο ολοήμερου Νηπιαγωγείου, με τον Ενιαίο τύπο ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, αλλαγές στο Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο, αναβάθμιση του Επαγγελματικού Λυκείου, μεταβατικές αλλαγές στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Επιπλέον σημαντική ήταν προσπάθεια και η προετοιμασία που έγινε όλο το καλοκαίρι, ώστε να εξασφαλιστούν έγκαιρα οι πόροι και τα μέσα και να ελαχιστοποιηθούν οι ελλείψεις, από την πρώτη μέρα του ανοίγματος των σχολείων. Έτσι σήμερα είμαστε σε ένα καλό στάδιο ετοιμότητας, με διαθέσιμα όλα τα βιβλία για τους μαθητές, και τους διορισμούς εκπαιδευτικών να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των κενών από την πρώτη μέρα, όπως δεν το έχουμε ξαναδεί αυτό στο παρελθόν.

Η φετινή χρονιά είναι αφετηρία διαμόρφωσης ενός νέου Δημόσιου, ανοιχτού και δημοκρατικού σχολείου. Ενός σχολείου που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους μαθητές από τα κέντρα των πόλεων έως τα απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα μέρη, ενός σχολείου που θα σέβεται τη διαφορετικότητα, χωρίς ανοχή στη διάκριση και θα λειτουργεί αντισταθμιστικά απέναντι στις ευαίσθητες, ευάλωτες και αδύνατες κοινωνικές ομάδες.

Παράλληλα στοχεύουμε στην ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης γνώσης και στην απόκτηση των εφοδίων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες. Το σχολείο για μας αποτελεί έναν ζωντανό κοινωνικό χώρο, διάπλασης νέων ανθρώπων, με ηθική, ψυχική, αξιακή και γνωστική διάσταση, στον οποίο η ελεύθερη σκέψη και έκφραση, η κριτική στάση και η παιδαγωγική ελευθερία είναι από τα βασικά συστατικά του. Το σχολείο αυτό, κύτταρο γνώσης και πολιτισμού, είναι ενσωματωμένο με την κοινωνία, την οποία και εν δυνάμει αλλάζει. Σε αυτή την προσπάθεια όλοι μας στη σχολική κοινότητα έχουμε ρόλο και όλοι μας πρέπει να δουλέψουμε και να συνεργαστούμε, με αμοιβαία εμπιστοσύνη και αλληλοσεβασμό.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες και το διοικητικό προσωπικό που είναι πίσω από τα συντελούμενα, τους εκπαιδευτικούς που είναι η ψυχή της εκπαίδευσης και περισσότερο από όλους τους πρωταγωνιστές μαθητές μας.

Σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά.

Κωνσταντίνος Γκούσης

Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων




00 inkefalonia general ad 300X250