Αναχώρησαν για Πάτρα οι μετανάστες και πρόσφυγες από το λιμάνι της Σάμης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 13:17

Αναχώρησαν για Πάτρα οι μετανάστες και πρόσφυγες από το λιμάνι της Σάμης

 

Έφυγαν σήμερα το πρωί οι μετανάστες και πρόσφυγες με το πλοίο της γραμμής, από Σάμη για Πάτρα, οι οποίοι είχαν έρθει στην Σάμη χτες το απόγευμα, με σκοπό να ταξιδέψουν για Ιταλία. Μόνο μια οικογένεια, δεν ταξίδεψε και έμεινε το πρωί στη Σάμη. Κάτι τέτοιο όμως  δεν κατέστη δυνατό, με αποτέλεσμα να μείνουν  χθες το βράδυ στην Σάμη και τελικά να αναχωρήσουν σήμερα για Πάτρα.

Χθεσινη ενημέρωση.

Σαράντα περίπου μετανάστες και πρόσφυγες,   Αιγύπτιοι, Ιρακινοί, Σύριοι , ( Αστυνομική πηγή μας έκανε λόγο για πενήντα άτομα  ), έφτασαν σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι της Σάμης, με το καράβι της γραμμής από Πάτρα. Σκοπός τους να ταξιδέψουν με το πλοίο που αναχωρούσε απόψε από την Σάμη για την Ιταλία. Δεν τους επετράπη κάτι τέτοιο και παρέμειναν στην πόλη μας. Στην πλειοψηφία τους είναι έφηβοι και μικρά παιδιά, καθώς  οικογένειες και ηλικιωμένοι. 

Να πούμε πως είχαν όλοι εισιτήρια στα χέρια τους, τα οποία δεν είχαν κοπεί από την Σάμη. Αυτό σημαίνει πως είχαν πέσει θύματα κάποιου επιτήδειου, από τον τόπο που ξεκίνησαν για το νησί μας. Πληροφορίες μας λένε, πως στην Πάτρα έφτασαν από Αθήνα. Αρκετά εκνευρισμένοι και απογοητευμένοι, γι' αυτή την εξέλιξη, παραμένουν έως τώρα στην Σάμη. Να σημειώσουμε, πως σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν, μπορούν να κινούνται νόμιμα σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, δεν μπορούν όμως, να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδας.

Στο λιμάνι βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο οποίος ενημερώθηκε, από τους λιμενικούς για την κατάσταση.

Θεωρούμε πως πρέπει τουλάχιστον γι' απόψε, να βρεθεί μέρος να στεγαστούν και να φάνε αυτοί οι άνθρωποι. 

Τάσος Καβαλλιεράτος.

 




00 inkefalonia general ad 300X250