Διαμαρτυρία στον Δήμο για απλήρωτο εργαζόμενο (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016 19:39

Διαμαρτυρία στον Δήμο για απλήρωτο εργαζόμενο (εικόνες)

 
Παρουσία στελεχών του Εργατικού Κέντρου και άλλων φορέων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο για αδήλωτο και ανασφάλιστο εργαζόμενο που διεκδικεί τα δεδουλευμένα του από τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Τοπική Κινότητα της Σάμης στην καθαριότητα.

Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος παραμένει απλήρωτος εδώ και πολύ καιρό και σε προηγούμενη διαμαρτυρία αλλά και ως θέμα που είχε έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης είχε δεσμευτεί ότι το ζήτημα θα τακτοποιηθεί ... το ζήτημα όμως μετά από τόσους μήνες παραμένει ακόμη άλυτο!

Εν μέσω της έντονης συζήτησης  που όπως καταλαβαίνετε ακολούθησε αποκαλύφθηκε και το γεγονός ότι όταν προσέφυγαν για το θέμα στην Επιθεώρηση Εργασίας, ο Δήμος δεν παρέστη αλλά αντ' αυτού έστειλε έγγραφο που δήλωνε ότι δεν γνωρίζε τον συγκεκριμένο υπάλληλο αφού ποτέ δεν είχε δηλωθεί. Το έγγραφο είχε υποφράψει ο Αντοδήμαρχος, Διονύσης Λυκούδης, ο οποίος ήταν και παρών στο Μέγαρο.

Ο Δήμαρχος από τη μεριά του ζήτησε χρόνο για να εξετάσει και πάλι το θέμα και να δει τι ακριβώς συμβαίνει και παραμένει ακόμη απλήρωτος ο εργαζόμενος.

Μαρία Κουρκουμέλη

Λίγο αργότερα με ανακοίνωση που εξέδοσε το Εργατικό Κέντρο, τονίζεται πως: "

Εμπαιγμός και τρομοκρατία απέναντι στους αδήλωτους «εθελοντές» εργαζόμενους του Δήμου Κεφαλονιάς, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής

Μνημείο πρόκλησης, εμπαιγμού και ωμής τρομοκρατίας ήταν η στάση της Δημοτικής Αρχής (ΝΔ) του Δήμου Κεφαλονιάς, απέναντι σε αδήλωτο - απλήρωτο και ανασφάλιστο δήθεν «εθελοντή» εργαζόμενο - του εν λόγω ΟΤΑ - στην καθαριότητα. Αυτή ήταν η εικόνα που αποκόμισαν στελέχη του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης (Κ-Ι) και του ταξικού κινήματος τα οποία πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Παρίση και στον Αναπληρωτή Δήμαρχο κ. Λυκούδη. Οι εν λόγω δημοτικοί άρχοντες, αφού επανειλημμένα, τόσο ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και σε προηγούμενες παραστάσεις διαμαρτυρίας, είχαν δεσμευθεί να διευθετήσουν το ζήτημα, τώρα δηλώνουν ότι «δεν γνωρίζουν ποιοι δουλεύουν για το Δήμο και ποιοι όχι»!!! Μάλιστα, ο κ. Λυκούδης έφθασε στο σημείο να αποστείλει αντίστοιχο σχετικό έγγραφο «άγνοιας» στην Επιθεώρηση Εργασίας. Με αυτή τη στάση αφενός νομιμοποιούν πλήρως την ανασφάλιστη εργασία στο Δήμο αλλά και εξαρτούν την καταβολή των χρημάτων (μέσω της όποιας «φόρμουλας» βρουν) από τη σιωπή και την υποταγή των εργαζομένων.

Το φαινόμενο είναι γενικευμένο, αφού πάνω από 30 – 40 άνθρωποι στο Δήμο Κεφαλονιάς εργάζονται με το καθεστώς των 3 Άλφα (Αδήλωτοι – Ανασφάλιστοι – Απλήρωτοι). Είναι ενδεικτικό ότι για τα δύο σπήλαια της Δρογκαράτης και της Μελισσάνης, ο Δήμος για το 2015 είχε εισπράξεις 1,5 εκατομμύρια ευρώ, το προϋπολογισμένο εργατικό κόστος ήταν 318 χιλιάδες ευρώ από το οποίο έχει καταβληθεί το ποσό των μηδέν (0) ευρώ, λόγω του γεγονότος ότι όλοι οι εργαζόμενοι εμφανίζονται σαν εθελοντές!! Ασυδοσία, ατομική διαπραγμάτευση και εργασιακή εξαθλίωση, να τι χαρακτηρίζει την εργασία στο Δήμο.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Το Εργατικό Κέντρο Κ-Ι προειδοποιεί ότι η επίθεση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης στα δικαιώματά μας δε γνωρίζει διακοπές και διαλείμματα. Το έδαφος στο οποίο ανθίζουν οι απαράδεκτες συνθήκες μαύρης εργασίας είναι η γενική πολιτική κεφαλαίου – ΕΕ – κυβερνήσεων να μειώσουν το εργατικό κόστος προς χάριν της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας. Είναι η πολιτική που προετοιμάζει την πλήρη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) καταργώντας τες πρώτα πιλοτικά στην πράξη, ώστε ο κάθε ένας να είναι μόνος και αβοήθητος απέναντι στην εργοδοσία. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύεται «επιμελέστερη» όλων, «ράβοντας» εκεί που ΝΔ – ΠΑΣΟΚ «έκοβαν».

Γι’ αυτό πρέπει να εκφραστεί πλατιά αλληλεγγύη στους αδήλωτους συναδέλφους μας, με στόχο να πληρωθούν και να πάρουν τα ένσημά τους, ώστε να μην περάσει το τρομοκρατικό όργιο της τοπικής διοίκησης σε βάρος τους. Ταυτόχρονα πρέπει να προετοιμάσουμε τη μεγάλη μάχη για την υπεράσπιση των ΣΣΕ, ενάντια στο νέο κύμα αντεργατικών μέτρων.
Αργοστόλι

11/08/2016

Ο Πρόεδρος                   Η Γενική Γραμματέας

Γαβρίλης Γιώργος            Ζιάννη Αφροδίτη

 

DSC 0754DSC 0755DSC 0756DSC 0759DSC 0760DSC 0762DSC 0763

 


Ετικέτες: