Chez Vassiliki: Ένα γαστρονομικό ταξίδι να ... γλείφεις και τα δάκτυλά σου! (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 09:41

Chez Vassiliki: Ένα γαστρονομικό ταξίδι να ... γλείφεις και τα δάκτυλά σου! (video)

Μόλις ο επισκέπτης φτάσει στο πανέμορφο σπίτι στον Καραβάδο και περάσει την μεγάλη πέτρινη πύλη με την επιγραφεί “Chez Vassiliki”, τότε για ένα πράγμα πρέπει να είναι σίγουρος.

Ότι το γαστρονομικό ταξίδι του στην ελληνική κουζίνα μόλις ξεκινά!

Η κα Βασιλική Μπαλή και ο σύζυγός της κ. Γιώργος, είναι έτοιμοι να σας ταξιδέψουν στον κόσμο της Ελληνικής κουζίνας και της γεύσης, τα μυστικά της οποίας γνωρίζουν τόσο, μα τόσο, καλά!

Τα γκρουπ, των ανθρώπων που υποδέχονται, είναι γκρουπ που λατρεύουν το γαστροτουρισμό και αναζητούν τις γεύσεις τις παραδοσιακές, συμμετέχοντας και οι ίδιοι στην διαδικασία του μαγειρέματος.

"Με βάση τις συνταγές της γιαγιάς!"

«Λιγότερο λάδι και ζάχαρη και περισσότερα φρέσκα υλικά» αυτό είναι το «μότο» της κας Βασιλικής και σίγουρα, όσοι έχουν δοκιμάσει τις συνταγές της, το έχουν εκτιμήσει δεόντως.

«Πρόκειται για παλιές συνταγές της γιαγιάς μαγειρεμένες κυρίως με βιολογικά προϊόντα» μας εξηγεί.

Όταν την επισκεφτήκαμε, θα ταξίδευε γαστρονομικά ένα γκρουπ από ελληνοαμερικανούς τουρίστες! Τις γεύσεις της έχουν γευτεί γκρουπ άνθρωπων από την Νορβηγία, την Γαλλία, την Ιταλία και από πολλές άλλες περιοχές της Ευρώπης και όχι μόνο.

Chez Vasiliki 2016 from on Vimeo.

Η μύηση στην ελληνική κουζίνα ξεκινάει κάπως έτσι. Αφού πιούν τον καφέ τους στην πανέμορφη αυλή με την υπέροχη θέα, και αναλύσουν το μενού που θα μαγειρέψουν (την ημέρα που πήγαμε θα μαγείρευαν , Φάβα “παντρεμένη”, αιγαιοπελαγίτικο σφουγκάτο, σαλάτα κεφαλονίτικη, για κυρίως πιάτο Μοσχαράκι “Πατρινό” τυλιχτό, και για γλυκό το υπέροχο πολίτικο σάμαλι), ρίχνονται στην δουλειά.

Κατευθύνονται όλοι μαζί στην κουζίνα, βάζουν τα γάντια τους παίρνουν στα χέρια τους τα υλικά. Το γαστρονομικό ταξίδι στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, μόλις έχει ξεκινήσει!

Την κα Βασιλική και τις υπέροχες γεύσεις της μπορείτε να την βρείτε και στην ιστοσελίδα Chezvassiliki.gr

Γιώργος Χαλαβαζής

1245678DSC 0424DSC 0433DSC 0439DSC 0442DSC 0445DSC 0447DSC 0452DSC 0456DSC 0457DSC 0465DSC 0470DSC 0473DSC 0477DSC 0479