Παράπονα κατοίκων για την κατάσταση με τα σκουπίδια στο Φισκάρδο

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016 13:37

Παράπονα κατοίκων για την κατάσταση με τα σκουπίδια στο Φισκάρδο


"Δε συνηθίζω να το κάνω αυτό (γκρινιάζω), αλλά σήμερα ένιωσα την ανάγκη με αφορμή την συνεχόμενη κατάσταση που επικρατεί στο Φισκάρδο με τα σκουπίδια( συγκεκριμένη θέση στον περιφερειακό δρόμο) .

- Η εικόνα είναι απαράδεκτη... και ΔΕΝ ήταν καθόλου δύσκολο να… ανάψουν τα λαμπάκια μου!

Πρώτον,σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές πως είναι πολλά τα σκουπίδια ! Φίλε, πολύ σκουπίδι...
Μήπως άρα υπάρχει άµεση ανάγκη τοποθέτησης δεύτερου κάδου;

Ας σταματήσουν επιτέλους τη πιπίλα με τη οικονομική κρίση !
... και άλλοι δήμοι βρίσκονται δύσκολα οικονομικά άλλα προχωράνε ,με απλές καθημερινές λεπτομέρειες.... που κάνουν τη διαφορά!

Δευτέρον ...αγαπημένοι μου Ρισιάνοι …πόσο κρίμα στην περιοχή μας, που θέλει να ζει από τον τουρισμό να υπάρχουν καταστηματάρχες (και όχι μόνο) που φέρονται ανάρμοστα κι απαράδεχτα.

Αν θέλουμε την περιοχή μας τουριστικό προορισμό αξιώσεων ας φροντίσουμε να εξαφανιστούν τέτοια περιστατικά και συμπεριφορές που αμαυρώνουν την εικόνα!
Όμως...ας βάλουμε τον τουρισμό στην άκρη για λίγο....
Η καθαριότητα και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά αγαθά και επιτυγχάνονται µε την συνεχή συνεργασία πολιτών - κατοίκων/καταστηματάρχων και του ∆ήµου και διέπονται από διατάξεις, υποχρεώσεις (και δικαιώµατα) !!!
Δηλαδή, με δυο λόγια υπάρχει ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ !

Παραδείγματος χάριν...
"Οι υπεύθυνοι για τα απορρίµµατα αυτά έτσι όπως χαρακτηρίζονται του παρόντος κανονισµού , υποχρεούνται να γνωρίζουν το πρόγραµµα αποκοµιδής απορριµµάτων που ο ∆ήµος έχει καταρτίσει για την γειτονιά τους!
Την ηµέρα διέλευσης του απορριµµατοφόρου οφείλουν να έχουν συσκευασµένα τα απορρίµµατα τους σε πλαστικούς ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΥΣ σάκους τους οποίους πρέπει λίγο πριν την ώρα διέλευσης του απορριµµατοφόρου να έχουν τοποθετήσει µέσα στον κάδο µηχανικής αποκοµιδής που ο ∆ήµος έχει τοποθετήσει στον δρόµο τους ή σε συµπιεστή που βρίσκεται πιο κοντά στην οικία ή την επαγγελµατική στέγη τους ...."

Και...
"Ειδικότερα για τα καταστήµατα , κ.λ.π. οι υπεύθυνοι υποχρεούνται στα πάσης φύσεως απορρίµµατα συσκευασίας που τοποθετούνται προς αποκοµιδή (χαρτοκιβώτια ,ξυλοκιβώτια κ.λ.π.) να έχουν προηγουµένως ελαχιστοποιήσει τον όγκο τους δια πιέσεως ,περιδέσεως κ.λ.π. Θα τοποθετούνται µετά το κλείσιµο των καταστηµάτωντο βράδυ ή µία ώρα το πολύ πριν τη διέλευση του απορριµµατοφόρου. "

Καλή σας μέρα λοιπόν... και ας προσέξουμε λίγο..."

Πηγή: Gerry 'Karmaniolos' Patrikios από την σελίδα στο facebook "WE LOVE ERISSO"




00 inkefalonia general ad 300X250