Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Πληρώστε, δηλώστε, ασφαλίστε τους εργαζόμενους στο Δήμο Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016 05:24

Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Πληρώστε, δηλώστε, ασφαλίστε τους εργαζόμενους στο Δήμο Κεφαλονιάς

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει στο λαό της Κεφαλονιάς , τη στάση της δημοτικής αρχής (Ν.Δ) να συνεχίζει να αφήνει απλήρωτους , ανασφάλιστους στο ΙΚΑ, αδήλωτους στην επιθεώρηση εργασίας, εργάτες καθαριότητας του Δήμου Κεφαλονιάς.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «κόβει» υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ για παραπέρα ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας ,ώστε να μειώνεται το κόστος εργασίας και να αυξάνεται η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.

Η Δημοτική Αρχή της Κεφαλονιάς «ράβει» ,αξιοποιώντας στο έπακρο τα νέα και τα παλιά εργαλεία (5μηνα,8μηνα,εθελοντισμό,αορίστου και ορισμένου χρόνου κ.α), αποδεικνύεται "δεξί χέρι" στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της ΕΕ. Μετατρέπει το δήμο σε ανταποδοτική επιχείρηση, συμβάλλοντας στο βάθεμα της φτώχειας και στην υποβάθμιση της ζωής των εργαζομένων. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η σταδιακή και τελικά η ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και τομέων του Κεφαλονιάς και μάλιστα δια της μεθόδου της να αναθέσει σε εργολάβο που θα αναδειχθεί από διαγωνισμό , την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για την λειτουργία της Μελισσάνης, της Δρογκαράτης, και της παραλίας του Μύρτου, με την ολοένα και περισσότερη υποβάθμιση των όποιων δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι οποίοι πλέον δεν θα συνδέονται με εργασιακή σχέση με τον Δήμο Κεφαλονιάς, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τα παραμύθια τελειώσανε. Ο Δήμος Κεφαλονιάς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,οι μεγαλέμποροι των supermarket, οι εφοπλιστές, οι ξενοδόχοι όλοι μαζί σε κοινή στρατηγική σύμπλευση, θωράκισης της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας του μεγάλου κεφαλαίου, αντιμετωπίζουν την εργασία σαν κόστος. Ο κατάλογος των απλήρωτων εργαζομένων στο νόμο συνεχώς μεγαλώνει.

Το ΕΚΚΙ μαζί με τους απλήρωτους ανασφάλιστους εργαζόμενους του Δήμου, πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο όπου δεσμεύτηκε ότι θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Οι ανέξοδες υποσχέσεις του δημάρχου ή η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων(π.χ. στο δημοτικό συμβούλιο), είναι οι άλλες πλευρές του ίδιου νομισματος, της επίθεσης του εργοδότη δήμου.

Το ΕΚΚΙ προειδοποιεί ότι θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, να καταγγελθεί η αδήλωτη εργασία στην επιθεώρηση εργασίας και στο ΙΚΑ για τα ένσημα των συναδέλφων και απαιτεί από το δήμο Κεφαλονιάς να καταβάλλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους του. Καλεί τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να δηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στου συναδέλφους, γιατί είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους η σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας,για ανάκτηση απωλειών, κατάργηση αντιλαϊκών νόμων, διεκδίκηση με βάση τις σύγχρονες αναγκών.

Για το δ.σ

ο Πρόεδρος                                     η γ.γραμματέας

Γιώργος Γαβρίλης                             Αφροδίτη Ζιάννη




00 inkefalonia general ad 300X250