Κράνη: Αίτημα για μείωση του "Τέλους Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 05:25

Κράνη: Αίτημα για μείωση του "Τέλους Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων"

Αξιότιμοι κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου, της ∆/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών, της ∆/νσης Τοπικής Οικονοµικής Ανάπτυξης

Ο εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ, αιτείται όπως εξετάσετε την πρότασή μας που αφορά το ύψος του «Τέλους Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων».
Με την απόφασή σας 105/2014 το Τέλος Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων, μειώθηκε κατά σχεδόν 30% σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, επιφέροντας μια ανάσα στους επιχειρηματίες της πόλης μας οι οποίοι πλήττονται οικονομικά τα τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια από την οικονομική κρίση, αλλά ταυτόχρονα πλήττονται από τις αποφάσεις των κυβερνήσεων που θεωρούν τον επιχειρηματία ως την κότα με τα χρυσά αυγά, φορτώνοντάς τον φόρους.

Ιδίως δε με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου πριν λίγες μέρες και ειδικά με τις αυξήσεις σε φορολογία, ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ, λέμε ευτυχώς που υπάρχει τουρισμός στο νησί και εισέρχεται χρήμα, ειδάλλως σήμερα πόσοι θα είχαν καταφέρει να επιβιώσουν;

Όμως το 2015 με την απόφασή σας 330/2015 το Τέλος Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων αυξήθηκε ξανά στα προηγούμενα επίπεδα, ήτοι κατά αυξήθηκε κατά 50% ( π.χ. η Α ζώνη Αργοστολίου από τα 28€/m2 πήγε ξανά στα 41€/m2).

Προτείνουμε στο δημοτικό συμβούλιο

• είτε τη μείωση των δημοτικών τελών στα επίπεδα που όριζε η απόφαση 105/2014, μείωση δηλαδή κατά 30% από σήμερα,
• Είτε την καθιέρωση δύο χρονικών ζωνών για τη χρέωση, δηλαδή

Α) 01.ΜΑΗ έως 30. ΣΕΠ η καλοκαιρινή ζώνη με χρέωση ως έχει σήμερα,
Β) 01.ΟΚΤ έως 30 ΑΠΡ με χρέωση μειωμένη κατά 50% σε σχέση με σήμερα.

Με τη δεύτερή μας πρόταση, θα είναι μειωμένες οι τιμές για τα σερβιριζόμενα είδη καθ’ όλη τη χειμερινή περίοδο, ήτοι ο τοπικός πληθυσμός θα ωφεληθεί οικονομικά και ο τζίρος των καταστημάτων θα ανέβει.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος               Η Γραμματέας

Σταύρος Σπαθής        Μαρία Σκλαβουνάκη




00 inkefalonia general ad 300X250