Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 12:38

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται για περισσότερο από 100 χρόνια και υπενθυμίζει στην παγκόσμια κοινότητα τους αγώνες των γυναικών για ισότητα στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και την ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία, την εργασία και την οικογένεια.

 

Η σύγχρονη γυναίκα όχι μόνο αναλαμβάνει πολλαπλούς ρόλους στους οποίους καλείται καθημερινά να ανταπεξέλθει, αλλά συχνά υφίσταται διάφορες μορφές εκμετάλλευσης και κακοποίησης. Η κάθε μορφής βία – σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική – που υφίστανται οι γυναίκες σε όλον τον κόσμο αποτελεί καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κεφαλλονιάς με μια πορεία έως τώρα 2,5 χρόνων, θα συνεχίσει να είναι δίπλα στις γυναίκες θύματα βίας παρέχοντας δωρεάν ψυχολογική και κοινωνική στήριξη και τηρώντας πάντα το απόρρητο της συμβουλευτικής. Συνεργάζεται με την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 15900, με ένα δίκτυο 21 Ξενώνων Φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα, με τα υπόλοιπα 24 Συμβουλευτικά Κέντρα και με άλλους τοπικούς φορείς και οργανώσεις, πάντα προς όφελος των γυναικών.

Αν όμως είναι αναγκαία η προστασία, υποστήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών θυμάτων βίας, άλλο τόσο αναγκαία είναι και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Για το λόγο αυτό επιδιώκεται μέσω ποικίλων δράσεων η ενημέρωση διαφόρων ομάδων του πληθυσμού για το θέμα της βίας και η προώθηση με κάθε ευκαιρία (προβολές ταινιών, παρουσιάσεις βιβλίων, εικαστικά δρώμενα) της οικοδόμησης υγιών σχέσεων μεταξύ των δύο φύλων.

Ας δείξουμε όλοι μηδενική ανοχή σε φαινόμενα βίας και εκμετάλλευσης κατά των γυναικών και ας διαμορφώσουμε μια σύγχρονη, ανοιχτή και ανθρώπινη κοινωνία, χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8:00 – 16:00

https://www.youtube.com/watch?v=daOeFSEYcL4




00 inkefalonia general ad 300X250