Λαϊκή Επιτροπή Παλικής: "Συναγερμός! Όλοι στον αγώνα για να μην κλείσει το Μαντζαβινάτειο"

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016 23:20

Λαϊκή Επιτροπή Παλικής: "Συναγερμός! Όλοι στον αγώνα για να μην κλείσει το Μαντζαβινάτειο"

Στο σεισμόπληκτο Λαό της Παλικής προστίθεται ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα αφού, το ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ Νοσοκομείο, μετά την πολύχρονη και συστηματική προσπάθεια απαξίωσής του σε μέσα αλλά και Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Τεχνικό προσωπικό, βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν το κλείσιμό του.

Οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στο χώρο της υγείας καλά κρατούν, με υποχρηματοδότηση, μηδενισμό προσλήψεων, καταργήσεις – συγχωνεύσεις - υποβαθμίσεις δομών υγείας, ανταποδοτικότητα σε βάρος του Λαού και ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Η πολιτική αυτή που υπηρετείται διαχρονικά από όλες της κυβερνήσεις και τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποτελούν στρατηγική επιλογή Κεφαλαίου – ΕΕ.

Με το νομοσχέδιο λαιμητόμο για την ασφάλιση και την κοινωνική πρόνοια τσακίζουν ό,τι έχει απομείνει. Αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών και προανάκρουσμα όλων όσων προετοιμάζουν για υγεία-πρόνοια, είναι οι εξελίξεις στο Μαντζαβινάτειο και γενικότερα σε όλο το νομό. Το Μαντζαβινάτειο καταρρέει μέρα με την μέρα, αφού δεν φαίνεται να έφτασε και στην σημερινή κυβέρνηση, η μέχρι τελικής πτώσης εντατικοποίηση του εναπομείναντος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού λόγω της δραματικής έλλειψής του, και ζητάει τώρα νέες μετακινήσεις!!!!

Πιο συγκεκριμένα για να καλύψουν τα κενά Ιατρικού, Νοσηλευτικού, και τεχνικού προσωπικού που δημιουργήθηκαν στο Γ.Ν.Ν.Αργοστολίου λόγω αποχωρήσεων ή συνταξιοδότησης και αφού δεν επαναπροκηρύσσουν αυτές τις θέσεις, μετακίνησαν από το Μαντζαβινάτειο πρόσφατα:

1.Δύο Νοσηλεύτριες
2. Ένα παθολόγο
3.Τρίτη κατά σειρά Νοσηλεύτρια
4.Τή μοναδική Φαρμακοποιό

Τώρα επιπλέον ζητούν τη μετακίνηση ακόμη ενός υπαλλήλου τεχνικής υπηρεσίας και του μοναδικού Χειρουργού!!!!!

Το τραγικότερο είναι ότι οι νέες απώλειες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προωθούνται όταν επίκεινται νέες αποχωρήσεις ιατρών λόγω συνταξιοδότησης, προδιαγράφοντας έτσι την οριστική διάλυση και το κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, στα πλαίσια των επιχειρούμενων συγχωνεύσεων από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υλοποιεί πιστά τη στρατηγική της Ε.Ε.

Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει την μεγάλη προσφορά του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου. Μόνο μέσα σε ένα χρόνο (2015) εξετάστηκαν στα εξωτερικά ιατρεία δέκα χιλιάδες ασθενείς περίπου από όλο το νησί, έγιναν περίπου 320 μικροχειρουργικές επεμβάσεις, ενώ νοσηλεύτηκαν εκατοντάδες ασθενείς και μάλιστα κάτω από καθεστώς πλήρους εξόντωσης του προσωπικού. Παράλληλα σαπίζουν σε αποθήκες διάφορων τύπων ιατρικά μηχανήματα, λόγω έλλειψης ιατρών και χώρων, ενώ παραμένει αρκετά χρόνια στα αζήτητα η υλοποίηση της μελέτης για την επισκευή του κτιρίου που είναι γερασμένο και έχει εμφανείς φθορές.

Η Λαϊκή Επιτροπή Παλικής καλεί το λαό της Παλικής, αλλά και όλου του νησιού, να ξεσηκωθεί, να μην επιτρέψει το κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου αλλά αντίθετα να διεκδικήσει:

1.Εδώ και τώρα να μην γίνει καμιά μετακίνηση προσωπικού από το Μαντζαβινάτειο, αντίθετα να πλαισιωθούν και τα δύο νοσοκομεία του νομού, τα κέντρα υγείας και τα αγροτικά ιατρεία, με ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων πλήρους και σταθερής απασχόλησης.

2. Καμιά συγχώνευση-κατάργηση Νοσοκομείου.

3. Ενιαίο, καθολικό, σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και κρατικό σύστημα υγείας-πρόνοιας-φαρμάκου με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
ΟΛΟΙ στην Σύσκεψη-Συγκέντρωση την Τετάρτη 3 Φλεβάρη στο Γυμνάσιο Ληξουρίου (Κτίριο ΕΠΑΛ) στις 7 μ.μ.
Καλούμε σε συμμετοχή όλους τους μαζικούς φορείς της Κεφαλονιάς.

 Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΛΙΚΗΣ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250