Ανακοίνωση συμπαράστασης Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου στον αγώνα Αγροτών - Κτηνοτρόφων

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016 05:39

Ανακοίνωση συμπαράστασης Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου στον αγώνα Αγροτών - Κτηνοτρόφων

Ο Εμποροεπαγγελματικός σύλλογος εκφράζει την συμπαράστασή του στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων αλιέων και όλων των κλάδων που αντιστέκονται στην πολιτική της Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και μεγάλου κεφαλαίου.

Με την νέα ΚΑΠ και το τρίτο μνημόνιο τους επιβάλουν επιπρόσθετα εξοντωτικά μέτρα. Αυξάνουν το κόστος παραγωγής, πολλαπλασιάζουν τις δυσκολίες απέναντι στον ανταγωνισμό και παράλληλα ευνοούν τις εισαγωγές στα προϊόντα που παράγουν η μπορούν να παραχθούν στον τόπο μας, επιβαρύνοντας έτσι το κόστος διατροφής των λαϊκών στρωμάτων.

ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ.

• Αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης με το νέο νομοσχέδιο.
• Αυξήσεις στην φορολόγηση όπως: Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και συντελεστή φορολογίας από 13% στο 26%, προκαταβολή φόρου από το 55% στο 100% για το 2016.
• Επιβάλουν ΕΝΦΙΑ σε σπίτια, οικόπεδα, αποθήκες και χωράφια
• Μειώνουν τις ενισχύσεις που έως το 2019 θα φτάσουν μέχρι και το 50%, πλήττοντας το 80% των αγροτών που παίρνουν το 20% του συνόλου των ενισχύσεων.

Από τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα ότι θέλουν να βγάλουν από τη μέση την μικρομεσαία αγροτιά της χώρας, όπως και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, για να ανοίξει ο δρόμος στις μεγάλες επενδύσεις.

Είμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών απέναντι στον κοινό μας αντίπαλο ΕΕ και μεγάλο κεφάλαιο, που με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές τους ισοπεδώνουν τα δικαιώματα αυτοαπασχολούμενων, εργατών, γυναικών και νεολαίας.
Την κοινωνική ασφάλιση την κατακτήσαμε με αγώνες και δεν την χαρίζουμε κανενός.

Σας καλούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με κοινό μέτωπο εργατών, φτωχών αγροτών, γυναικών, νεολαίας απέναντι στην πολιτική που μας αφανίζει. Κόντρα στις συμβιβασμένες ηγεσίες που μας διαβεβαίωναν ότι τα προβλήματά μας θα λυθούν μέσα από τους κοινωνικούς διαλόγους.
Υψώνουμε τοίχος αντίστασης.
Οργανώνουμε την πάλη μας με τους άλλους εμπορικούς συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα, σε κάθε κλάδο και δυναμώνουμε τη λαϊκή συμμαχία

Είναι στο δικό μας χέρι να τους σταματήσουμε

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΝ ΠΕΜΤΗ 4 ΓΕΝΑΡΗ στις 10:30 το πρωί στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ