Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στα Μουσάτα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Ιανουαρίου 2016 06:02

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στα Μουσάτα

Ο ζεστός καιρός παρέδωσε τη σκυτάλη στο Χειμώνα. Ξημερώματα 31 Δεκεμβρίου 2015 στον Αίνο μας έπεσε το πρώτο χιόνι. Τσουχτερό κρύο το πρωινό μα ζεστά τα χαμόγελα και φιλόξενη η υποδοχή των κατοίκων στις γειτονιές των Μουσοποριαράτων, όπου μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσάτων «Το Τραπεζάκι», τραγούδησαν τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα.

Οι χαιρετούρες, οι ευχές, τα κεράσματα, εξελίχτηκαν σε τίνος εγγόνι και παιδί είναι καθένας από την παρέα. Παλιές ιστορίες ειπώθηκαν εν συντομία. Στην εποχή μας οι ανθρώπινες σχέσεις δοκιμάζονται μα δεν είναι ανέφικτες. Το ζωηρό ενδιαφέρον μια αισιόδοξη νότα που καταγράφηκε στις φωτογραφίες ως θύμηση αυτής της γιορτινής συνάντησης. Η ζεστή θαλπωρή της σόμπας που έκαιγε στα σπίτια, διαδεχόταν το παγερό αεράκι στα σοκάκια.

Στους κήπους και στις αυλές, ζωηρές πινελιές οι πορτοκαλιές, οι λεμονιές και οι μανταρινιές. Πώς να μην σταθείς και να θαυμάσεις; Μα και αν απλώσεις να κόψεις ποιος θα σε μαλώσει; Φανερό σημάδι ο φακός της φωτογραφικής μηχανής που θόλωσε απρόσεχτα και οι φωτογραφίες μοσχομύρισαν μανταρίνια.

Αυτή την εποχή την πανδαισία των αισθήσεων συμπληρώνουν οι βιολέτες, που μόλις άνθισαν.
Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους το Νέο Έτος, 2016, που ανατέλλει, να φέρει γενναιόδωρα υγεία, ειρήνη, ελπίδα, αγάπη, ευτυχία!

Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσάτων «Το Τραπεζάκι»

DSCF0840DSCF0851DSCF0858-2DSCF0866DSCF0871DSCF0872DSCF0878




00 inkefalonia general ad 300X250