Εργατικές κατοικίες Ληξουρίου : Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015 12:44

Εργατικές κατοικίες Ληξουρίου : Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Κάνοντας μια βόλτα στις εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι το μόνο που αντικρίζει κάποιος είναι η εγκατάλειψη και η αδιαφορία της πολιτείας για τις οικογένειες που ζούσαν εκεί μέχρι ώσπου ο εγκέλαδος κατέστρεψε τα νοικοκυριά τους.

 

Σπίτια παραδομένα στο πέρασμα του χρόνου έτοιμα να πέσουν και μόνο ζημίες και ατυχήματα μπορούν να προκαλέσουν. Ατυχήματα ακόμα και στα ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ που είναι μια ανάσα μακριά. Ποιος ευθύνεται για όλα αυτά, ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο αν η γωνιακή πολυκατοικία πέσει; Γιατί θα πέσει αυτό είναι σίγουρο, ήδη έχει αρχίσει και λυγίζει από το ίδιο της το βάρος και μέρα με τη μέρα κομμάτια πέφτουν και είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει. Ποιος φέρει την ευθύνη για την ανευθυνότητα της πολιτείας; Τους έταξαν καινούρια σπίτια, αλλά ακόμα δεν έχουν γκρεμίσει τα σεισμόπληκτα, οι επιδοτήσεις ενοικίων το Φλεβάρη λήγουν, και σαν να μην έφτανε αυτό οι ιδιοκτήτες έχουν πάρει 4 από τις 6 δόσεις μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να χρωστούν ενοίκια. Τρέχουν και χτυπούν πόρτες η απάντηση σχεδόν δυο χρόνια είναι η ίδια, ιδιοκτησιακό καθεστώς, λες και η πολιτεία δεν μπορεί μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο.

Ποιος είναι υπεύθυνος για τις κατεδαφίσεις, ποιος είναι υπεύθυνος για την σωματική ακεραιότητα όσων περνούν από εκεί; Γιατί περνούν άνθρωποι κοντά από αυτά τα κτήρια, και περνούν γιατί κανείς μέχρι τώρα δε φρόντισε να τα περιφράξει αποκλείοντας τη διέλευση πεζών αλλά και οχημάτων.

Μάκης Μοσχόπουλος

DSC 0535DSC 0536DSC 0537DSC 0538DSC 0539DSC 0540DSC 0541




00 inkefalonia general ad 300X250