Δρακοσπηλιά: τα ευρήματα αλλά και οι δυσκολίες που αντιμετώπισε η ανασκαφική ομάδα

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015 13:26

Δρακοσπηλιά: τα ευρήματα αλλά και οι δυσκολίες που αντιμετώπισε η ανασκαφική ομάδα

Χτες το απόγευμα σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολιτισμού στο οινοποιείο «ΦΟΙΒΟΣ» στο Βουνί της Παλικής, η ανασκαφική ομάδα παρουσίασε τα ευρήματα από τις ανασκαφές που έγιναν στη Δρακοσπηλιά.

 

Οι ανασκαφές στο σπήλαιο ξεκίνησαν το 2006 και παρά το γεγονός ότι το σπήλαιο βρέθηκε συλημένο ένας μεγάλος αριθμός ευρημάτων φανερώνει τη χρήση του από τους προϊστορικούς χρόνους. Τα πήλινα ειδώλια ήταν τα πλέον πολυάριθμα ευρήματα, ενώ βρέθηκε και μεγάλη ποικιλία προτομών γυναίκειων μορφών όπως τόνισε στην παρουσίαση της η αρχαιολόγος κυρία Σταυρούλα Σαμαρτζίδου-Οκοπούλου. Ο αρχιτέκτων-μηχανικός Δημήτρης Μεσσάρης τόνισε τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μέχρι να καταφέρουν να φτάσουν στην είσοδο της Δρακοσπηλιάς λόγο της δύσκολης προσβασιμότητας, και αυτό έγινε εφικτό δια θαλάσσης με την κατασκευή μεταλλικής σκάλας αλλά και πλωτής πλατφόρμας για την μεταφορά της ανασκαφικής ομάδας. Και τέλος ο Δρ. γεωλόγος-σπηλαιολόγος Κ Γιαννόπουλος εξήγησε στου παρευρισκόμενους για το πώς δημιουργούνται τα σπηλαία.

Την όμορφη αυτή εκδήλωση χαιρέτησαν ο κ. Ορκόπουλος ιδιοκτήτης του οινοποιείου και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Γιώργος Κατσιβέλης.

Μάκης Μοσχόπουλος

DSC 0369DSC 0371DSC 0372DSC 0373DSC 0374DSC 0375DSC 0376DSC 0377DSC 0378

 




00 inkefalonia general ad 300X250