Η Λιτανεία της εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Άγιου Παναγή Μπασιά στο Ληξούρι (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015 11:28

Η Λιτανεία της εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Άγιου Παναγή Μπασιά στο Ληξούρι (εικόνες + video)

Με κατάνυξη και πλήθος κόσμου έγινε και φέτος η περιφορά της εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Άγιου Παναγή Μπασιά στο Ληξούρι χοροστατούντων των Μητροπολιτών Ηλείας κ. Γερμανό και Ζακύνθου κ. Διονύσιου και πλήθος ιερέων.

Ρεπορτάζ: Μάκης Μοσχόπουλος

Η πομπή ξεκίνησε από το Ι.Ν του Άγιου Νικολάου των Μηνιατών πέρασε από το κελί του Άγιου Παναγή και δια μέσου της παραλιακής λεωφόρου και της κεντρικής πλατείας κατέληξε στον Ι.Ν του Άγιου Σπυρίδωνα όπου εκεί βρίσκετε ο τάφος του Άγιου Παναγή Μπασιά.

Την εικόνα κρατούσαν στους ώμους τους σπουδαστές της σχολής εμποροπλοιάρχων συνοδευόμενοι από τμήμα του λυκείου Ελληνίδων, το1ο σύστημα ναυτοπροσκόπων, μαθητές του δημοτικού σχολείου Ληξουρίου και από το χορευτικό τμήμα του Π.Σ Κουνόπετρα. Ενώ όπως πάντα παρών ήταν και η φιλαρμονική σχολή Ληξουρίου.

Ο τοποτηρητής μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Γεράσιμου ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντα του στο τέλος του Ιούνιου.

Παρών στη Λιτανεία ήταν ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης συνοδευόμενος από τον α/δήμαρχο Παλικής Αλέξη Μοσχονά και τον α/πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ Γιώργο Κατσιβέλη.

Παρακάτω βίντεο και εικόνες απο την λιτανεία.

https://www.youtube.com/watch?v=oOkyhE2sJlM


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250