Επίτιμος Πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδερφότητας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 09:46

Επίτιμος Πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδερφότητας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (εικόνες)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεφαλληνιακής Αδερφότητας Αθηνών το πρωί του Σαββάτου 6 Ιουνίου 2015 επισκέφθηκε το Προεδρικό Μέγαρο για να συναντήσει τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αναστάσιος Βαλλιανάτος Πρόεδρος, η Σοφία Λουκέρη Αντιπρόεδρος, ο Στέλιος Σακαρέτσιος Γενικός Γραμματέας, η Ευαγγελία Βαγιωνίτη Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, ο Ευάγγελος Λυκούδης, η Ινές Αγγελή-Λυκούδη, ο Νικόλαος Καλός, ο Θεόδωρος Μποφάκος καθώς και ο Γεώργιος Κακής Κωνσταντινάτος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην τράπεζα της Αίθουσας των Συμβουλίων του Προεδρικού Μεγάρου, μέσα σε κλίμα οικειότητας, καθότι τον κ. Παυλόπουλο συνδέει μακρά φιλία με την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας κα Σοφία Λουκέρη, ενώ τόσο ο κ. Βαλλιανάτος όσο και η κα Βαγιωνίτη υπήρξαν φοιτητές του στην Νομική Σχολή Αθηνών.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Αδελφότητα των Κεφαλλήνων, την Κεφαλληνία αλλά και οι κρίσιμες στιγμές που διανύει η πατρίδα μας εξαιτίας της πολύχρονης οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Βαλλιανάτος αναφέρθηκε στην πρόσφατη επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα, στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ως θεσμού που συμβολίζει την Μητέρα Ελλάδα, και τόνισε την ιστορικότητα της Αδελφότητας που ιδρύθηκε το 1906 από τον καθηγητή Αλκιβιάδη Κρασσά, για τον οποίο ο κ.Παυλόπουλος υπογράμμισε την τεράστια προσφορά του στην Νομική επιστήμη.

Η κ. Λουκέρη αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της παρουσίας και συμπαράστασης του κ.Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ως θεσμού αλλά και του ιδίου ως προσώπου, στο καίριο θέμα της επούλωσης των πληγών της Κεφαλονιάς από τους πρόσφατους σεισμούς.

Ο κ. Κακής-Κωνσταντινάτος παρουσίασε την Πολιτισμική και Θρησκευτική δυναμική με την οποία η Κεφαλονιά μπαίνει στην 3η χιλιετία, με προίκα το παρελθόν της, ενώ τέλος άπαντες έθεσαν υπ'όψιν του κ.Προέδρου την ευκαιρία που έχει να συναντήσει τον νέο Επίσκοπο κ. Γεράσιμο Φωκά, ο οποίος στο ρόλο του ως Δεσπότης Κεφαλληνίας αποτελεί έρεισμα ισχυρού Πνευματικού πόλου.

Στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας παραδόθηκε αναμνηστική πλακέτα ενώ μάλιστα ανακηρύχθηκε επίτιμος Πρόεδρος τής Κεφαλληνιακής Αδελφότητας μετά από πρόταση την οποία και έκανε αμέσως αποδεκτή με χαρά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την επιθυμία να παρευρεθεί στην Κεφαλονια στους επόμενους εορτασμούς για την Ένωση και να τιμήσει την αδερφότητα με με την παρουσία του σε εκδηλώσεις της.

Το ενδιαφέρον του πρώτου Πολίτη της χώρας για την Κεφαλληνιακή Αδερφότητα Αθηνών και τη Κεφαλλονιά, αποτελεί ύψιστη τιμή για όλους μας.

kef 1kef 2kef 3kef 4


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250