Συνάντηση μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Εμπορικού Ναυτικού με σπουδαστές της Ακαδημίας

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 07 Μαΐου 2015 16:34

Συνάντηση μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Εμπορικού Ναυτικού με σπουδαστές της Ακαδημίας

Συνάντηση είχαν σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 11.00, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εμπορικού Ναυτικού Capt. Γιώργος Βλάχος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Capt. Aντώνιος Μαρινάκης με τους σπουδαστές και το διοικητικό προσωπικό της Ναυτικής Σχολής.

 

Τα παιδιά απ΄ ότι φάνηκε είχαν ανάγκη αυτή τη συζήτηση, μιας και τα ερωτήματα και τα αιτήματα τους είναι πάρα πολλά και απόλυτα δικαιολογημένα.

Δύο από τα βασικότερα αιτήματα των σπουδαστών είναι τόσο η ανάγκη για δωρεάν σίτιση που εδώ και μια πενταετία έχει διακοπή, όσο και η κατοχή του φοιτητικού πάσου, κύριο δικαίωμα που έχουν και όλοι οι υπόλοιποι φοιτητές σε ΤΕΙ και ΑΕΙ.

Ο κος Βλάχος μετέφερε τη διαβεβαίωση ότι από τον Σεπτέμβριο και με την έναρξη της νέας χρονιάς όπως όλα δείχνουν θα έχουμε θετικές εξελίξεις, τουλάχιστον όσο αναφορά τη θέμα της σίτισης.

Μερικά ακόμη από τα σοβαρά ζήτημα που συζητήθηκαν, ήταν η κατάταξη των ΑΕΝ σε μια κατηγορία. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κος Βλάχος "είναι ανεπίτρεπτο να μην θεωρείτε ένας Πλοίαρχος ανωτέρας εκπαίδευσης" .

Ο απαραίτητος εξοπλισμός για την Ναυτική εκπαίδευση, που απ΄ ότι φαίνεται είναι θέμα χρόνου να εγκατασταθεί στην Ακαδημία, όπως επίσης η θέση της γυναίκας στον τομέα της Ναυτιλίας και γενικότερα το μέλλον αυτών των παιδιών σ' αυτόν τον πολύ δύσκολο τομέα, τον οποίον επέλεξαν να ακολουθήσουν.

Κλείνοντας, ο κος Βλάχος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα της Ναυτικής Εκπαίδευσης προασπίζοντας τη δωρεάν παροχή δημόσιας εκπαίδευσης και δήλωσε ότι "τα αιτήματα και τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, αλλά η ένωση μας θα είναι πάντα δίπλα σ' αυτά τα παιδιά για μια καλύτερη και πιο δίκαιη αντιμετώπιση από την πολιτεία, αυτή συμπεριφορά είναι ανεπίτρεπτη, το ελάχιστο που ζητάμε είναι ισονομία."

Μαρία Κουρκουμέλη

DSC 0897DSC 0899DSC 0903DSC 0904DSC 0908DSC 0909DSC 0910DSC 0913DSC 0914DSC 0915


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250