Ληξούρι: «Θέλουμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε ασφαλή σχολεία»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 10:31

Ληξούρι: «Θέλουμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε ασφαλή σχολεία»

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΤΕΙ στο Ληξούρι με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ-ΚΙ συζήτηση για την πορεία της αποκατάστασης των σχολείων στην περιοχή της Παλικής. Ρεπορτάζ: Μάκης Μοσχόπουλος

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ Διονύσης Γεωργόπουλος στη σύντομη ομιλία του ζήτησε ασφαλή σχολεία για τους μαθητές της Παλικής και γενικότερα όλης της Κεφαλονιάς και στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον Α/περιφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα ο όποιος τόνισε: ότι είναι δικαιολογημένα τα παράπονα της ΕΛΜΕ-ΚΙ για τα σχολεία στην Παλική, καμιά μελέτη δεν είναι έτοιμη, και σε ερώτηση μου κανείς δεν ήξερε να μου πει πόσο θα κοστίσουν οι επισκευές των σχολικών κτηρίων.

Οι μελέτες γίνονται με τους τελευταίους αντισεισμικούς κανονισμούς. Αναφερόμενος στο γυμνάσιο – λύκειο Ληξουρίου είπε ότι εμείς προτείναμε την κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος αν το ποσό είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με την επισκευή του, και να γίνει έλεγχος σε όλα τα σχολεία από το ΤΕΕ. Επίσης ο Α/περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στους δρόμους που επισκευάζονται και κάνει έκκληση σε όσους έχουν την δυνατότητα να δώσουν για διαπλάτυνση.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο ειδικός σύμβουλος του δήμου Δημήτρης Μεσσάρης ο όποιος δέχτηκε πληθώρα ερωτήσεων από όλους και ουσιαστικά ήταν αυτός που κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και να δώσει εξηγήσεις εκ μέρους του δήμου για την πορεία των σχολικών κτηρίων αλλά και για τα άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την προσωρινή στέγαση τους στα κοντέινερ. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το δημοτικό ακόμα περιμένει την ασφαλτόστρωση του προαύλιου, που τους έχουν υποσχεθεί από τον Σεπτέμβριο, ενώ δεν έχουν ακόμα βάλει εξωτερικές βρύσες.

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ προαυλίζονται στο δρόμο αν και έχει ζητηθεί να κλίσουν οι δρόμοι που το περιβάλουν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Και τέλος το παραθαλάσσιο λύκειο όπως το αποκαλούν οι μαθητές έχει να αντιμετωπίσει την δυσοσμία από τα φύκια και των οβριών υδάτων. Στο τέλος της συζήτησης αποφασίστηκε για τη νέα σχολική χρονιά να γίνουν κινητοποιήσεις ώστε τα παιδιά να είναι σε ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον.

Στη συζήτηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι απ’ όλα τα σχολεία της περιοχής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Ρουχωτάς και Γεράσιμος Δεστούνης, ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ Γεράσιμος Βασιλάτος και ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δημήτρης Μαρκάτος.

Απούσα η δημοτική Αρχή

Από τη δημοτική αρχή δεν εμφανίστηκε κανείς και τα «κάστανα από τη φωτιά» κλήθηκε να βγάλει ο ειδικός σύμβουλος Δημήτρης Μεσσάρης!

DSC 0832DSC 0834DSC 0835DSC 0836DSC 0838DSC 0839


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250