«Ζεστή» ατμόσφαιρα στην κοπή της πίτας του ΠΣ Λουρδάτων «Ο Πλάτανος» (εικόνες + video)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015 08:13

«Ζεστή» ατμόσφαιρα στην κοπή της πίτας του ΠΣ Λουρδάτων «Ο Πλάτανος» (εικόνες + video)

Μέσα σε μία πολύ «ζεστή» ατμόσφαιρα, έκοψε χθες το απόγευμα την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουρδάτων «Ο Πλάτανος». Στην εκδήλωση, στην οποία προσήλθε πλήθος κόσμου, το παρών έδωσαν η βουλευτής Κεφαλονιάς και υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο αντιδήμαρχος Λειβαθούς Ευάγγελος Κεκάτος, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηλίας Κουρκουμέλης και Μάκης Δημητράτος.

Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο παπά Δημήτρης Ρασσιάς, ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου Χαρίκλεια Μαγουλά, αφού ευχαρίστησε τους χορηγούς που προσέφεραν τα δώρα για την λαχειοφόρο αγορά και τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του συλλόγου.

Ιδιαίτερη στιγμή στην εκδήλωση ήταν,  όταν τιμήθηκαν η λαϊκή ποιήτρια του χωριού Θέλξη Μαγουλά ( η οποία απάγγειλε και ένα ποίημα για την Κεφαλονιά), αλλά και ο Βρετανός Χιού Κούνσκι για την προσφορά του στο χωριό και τον Σύλλογο.

  Τυχερός της βραδιάς ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Βλαχάτων ο «Αίνος» Μπάμπης Μινέτος, ο οποίος βρήκε το φλουρί!

Πλούσια εδέσματα μαγειρεμένα από τις γυναίκες του χωριού, σερβιρίστηκαν στους παρευρισκόμενους μαζί με σουβλάκια, ενώ χόρεψε και το παιδικό τμήμα του συλλόγου.

Και του χρόνου!

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω το ποιήμα για την Κεφαλονιά απο την λαϊκή ποιήτρια Θέλξη ΜαγουλάΦόρτωση…

Φόρτωση…