Προσωρινά έργα στην εκκλησία των Χαβριάτων για την αντιστήριξη των πεζουλιών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014 09:52

Προσωρινά έργα στην εκκλησία των Χαβριάτων για την αντιστήριξη των πεζουλιών

Έργα αντιστήριξης με GUNITE πραγματοποιούνται από χτες στην εκκλησία των Χαβριάτων για την προστασία των πεζουλιών από τις βροχές.  Τα πεζούλια έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά μετά τους τελευταίους μεγάλους σεισμούς  και για να μην καταρρεύσουν με τις βροχές ήρθε από την Αθήνα εσπευσμένα ειδικό συνεργείο για την προσωρινή αντιστήριξη τους με GUNITE μέχρι να ολοκληρωθούν οι μελέτες για την κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης.

Ο δρόμος στα Χαβριάτα θα παραμένει κλειστός για πεζούς και οχήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας που εκτελούνται εργασίες μέχρι την ολοκλήρωση τους με εξαίρεση τα σχολικά δρομολόγια των λεωφορείων.

Τι είναι το GUNITE ή αλλιώς εκτοξευόμενο σκυρόδεμα, είναι ένα ευπροσάρμοστο υλικό το οποίο έχει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Είναι ένα υλικό που προσφέρει υψηλή θλιπτική αντοχή, έχει καλή αντίσταση στη διάβρωση και τις χημικές ουσίες, καλή πρόσφυση με το υπάρχον σκυρόδεμα, με το χάλυβα, τον βράχο.

Μπορεί να πάρει εύκολα οποιοδήποτε σχήμα και περίγραμμα και να εφαρμοστεί χωρίς ξυλότυπο. Στην οδοποιία το εκτοξευόμενο σκυρόδεμα (gunite) εφαρμόζεται στην αντιστήριξη πρανών και στην κατασκευή υπόγειων σηράγγων (τούνελ).

Μάκης Μοσχόπουλος

DSC 0532DSC 0533DSC 0534DSC 0535


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250