Έχει και το Ιόνιο κτηνοτρόφους!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 06 Ιουλίου 2014 10:34

Έχει και το Ιόνιο κτηνοτρόφους!

Στα τέλη Ιουνίου δημοσιεύτηκε στον τύπο η παρακάτω είδηση: «Στα 40,90 ευρώ ανά επιλέξιμο τόνο αγελαδινού και κατσικίσιου γάλακτος και στα 58,40 ευρώ ανά επιλέξιμο τόνο πρόβειου γάλακτος, ορίζεται η ενίσχυση για τους κτηνοτρόφους των μικρών νησιών του Αιγαίου, με στόχο την παραγωγή παραδοσιακών τυριών, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιου Καρασμάνης». Η υπόθεση είναι παλιά!

Την ώρα που στην Κεφαλονιά εξαφάνιζαν..την κεφαλονίτικη φέτα ,στο Αιγαίο επιδοτούσαν( και συνεχίζουν να επιδοτούν) την παραγωγή τυριών!


Δεν λέμε ότι δεν χρειάζονται ενίσχυση οι κτηνοτρόφοι των μικρών νησιών του Αιγαίου, αλλά γιατί το μέτρο δεν ισχύει και για τους κτηνοτρόφους των μικρών (έστω) νησιών του Ιονίου;
Έπειτα, όταν λέμε μικρά νησιά, ποια εννοούμε; Τη...Σαντορίνη;


Ανεξάρτητα από το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης, η προαναφερθείσα είδηση έρχεται να ενισχύσει την άποψη ότι υπάρχουν νησιώτες Α και Β κατηγορίας.


Το κορυφαίο ,φυσικά, γεγονός που τεκμηριώνει τον παραπάνω ισχυρισμό είναι το γεγονός του μειωμένου Φ.Π.Α. που ισχύει για πολλά νησιά του Αιγαίου και δημιουργεί στρεβλώσεις ανταγωνιστικότητας!


Η πολιτική μας ηγεσία-οι τοπικές κοινωνίες του Ιονίου- οφείλουν να διαμαρτυρηθούν και να αντιδράσουν!




00 inkefalonia general ad 300X250