«Κύριε δήμαρχε, δυσοίωνη είναι η προοπτική για την απρόσκοπτη λειτουργία του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου τη νέα χρονιά»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2014 13:48

«Κύριε δήμαρχε, δυσοίωνη είναι η προοπτική για την απρόσκοπτη λειτουργία του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου τη νέα χρονιά»

Επιστολή προς τον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση στον οποίο «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» σχετικά με τη λειτουργία του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου τη νέα χρονιά, απέστειλε ο γενικός διευθυντής του σχολίου κ. Κωνσταντίνος Ρίζος. Κύριε Δήμαρχε Με την παρούσα θα ήθελα να σας εκφράσω την βαθειά ανησυχία μου για την δυσοίωνη προοπτική σχετικά με την απρόσκοπτη λειτουργία του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου τη νέα σχολική χρονιά. Προ ολίγων ημερών επισκεφθήκατε το σχολείο μας και διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι, την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, και την αδυναμία ουσιαστικά να διεκπεραιωθεί η εκπαιδευτική διαδικασία κάτω από αυτές τις συνθήκες (ακατάλληλος χώρος, έλλειψη εργαστηρίων φυσικής, αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, στοιχειωδών αθλητικών εγκαταστάσεων, κυλικείου κλπ.).

Κατά την επίσκεψη σας αυτή δεσμευτήκατε για την κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος σε χώρο που και εσείς συμφωνήσατε, καθώς και ότι από την νέα σχολική χρονιά θα εγκατασταθούν στο πρόχειρα εγκατεστημένο σχολείο μας μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κυλικείο και προστατευτικός φράχτης. Ιδιαίτερη δέσμευση υπήρξε για την κατασκευή γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ στο γειτονικό χώρο που θα χρησιμοποιούνται και για τις αθλητικές δραστηριότητες των κατοίκων όλης της πόλης του Ληξουρίου.

Πολύ πρόσφατα επίσης επισκέφτηκε την πόλη μας ο υπουργός υποδομών κ. Χρυσοχοΐδης ο οποίος δεν ανέλαβε καμιά ευθύνη για την κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος αλλά και για τα υπόλοιπα θέματα που μας αφορούν.

Επειδή λοιπόν από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει από την πλευρά σας καμιά ενέργεια για όλα όσα δεσμευτήκατε, επειδή και ο κ. υπουργός δεν δεσμεύτηκε όπως προανέφερα σε τίποτε, αλλά και επειδή το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη του νέου σχολικού έτους είναι απελπιστικά λίγο, είναι ανάγκη αμέσως να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα το σχολείο από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι σχεδόν αδύνατη η λειτουργία του και η ευθύνη θα βαραίνει αποκλειστικά όλους τους υπεύθυνους

Με τιμή

Ο Διευθυντής του Γ.Λ. Ληξουρίου

Κωνσταντίνος Ρίζος