Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ληξούρι για την καλοκαιρινή περίοδο

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014 15:02

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ληξούρι για την καλοκαιρινή περίοδο

Σε συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής στις 19 Ιουνίου αποφασίσθηκαν τα ακόλουθα για την πόλη του Ληξουρίου

Α) Το κλείσιμο της παραλιακής λεωφόρου Α. Λασκαράτου και των κάθετων αυτής (από την συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Γρηγορίου Λαμπράκη έως την συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Μαντζαβινάτου καθώς και των κάθετων παρόδων (από την συμβολή των οδών Πέντε Ηρώων και . Σολωμού – Πέντε Ηρώων και Εθνικής Αντιστάσεως και Πέντε Ηρώων και Ιουστινιανού) για το καλοκαίρι του 2014 από 21 η Ιουνίου έως και 15η Σεπτεμβρίου , από ώρα 20:00 μεσημβρινή έως και 5: 00 πρωινή.

Β) Καθορίζεται ως χώρος στάθμευσης οχημάτων το παλαιό γήπεδο στην παραλία με την τοποθέτηση ενδεικτικών πινακίδων για ενημέρωση και εξυπηρέτηση του κοινού.

Γ) Η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου (παραπλεύρως του Α.Τ Παλικής ) δρόμος εξόδου του χώρου στάθμευσης να γίνει μονόδρομος για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας

Δ) ειδικά για φέτος λόγω των έργων αποκατάστασης του λιμανιού και αλλαγή της θέσης επιβίβασης-αποβίβασης επιβατών της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας ,κρίνεται σκόπιμο η παραλιακή οδός να κλείνει από το άγαλμα του Α. Λασκαράτου (διαγώνια από την αρχή των παραλιακών καταστημάτων προς την πλατεία που βρίσκεται το άγαλμα ) για όσο χρόνο θα διαρκούν οι εργασίες αποκατάστασης στο λιμάνι και το καράβι δεν μπορεί να προσεγγίσει στην παλιά του θέση.
Η Επιτροπή, μετά τη διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη της: τις διατάξεις του άρθρου 73 Ν 3852/2010 .την 14/2014 γνωμοδότηση της ημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου.

ΟΜΟΦΩ ΝΑ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ .Δ Σ
1. Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου 2014 στην ημοτική Κοινότητα Ληξουρίου να εφαρμοστούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εφαρμόζονται κάθε χρόνο την ίδια περίοδο(όπως αναλυτικά αναφέρονται στις παραπάνω παραγράφους Α-Β-Γ)

2. Σε περίπτωση που θα παρουσιαστούν δυσλειτουργίες από τα έργα που εκτελούνται στο λιμάνι , επειδή δεν υπάρχει σχετική εισήγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου , προτείνεται ο Α/ήμαρχος Παλικής σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου να δώσουν την πρέπουσα λειτουργική λύση.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250