400.000 ευρώ για την επισκευή της ΑΕΝ Αργοστολίου από το Ίδρυμα Ευγενίδη

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 08 Μαρτίου 2014 14:40

400.000 ευρώ για την επισκευή της ΑΕΝ Αργοστολίου από το Ίδρυμα Ευγενίδη

Στην διάρκεια Διήμερου συνέδριο για τη ναυτική εκπαίδευση στην Ελλάδα απο το Ίδρυμα Ευγενίδη ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης κλείνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε δημοσίως το Ίδρυμα Ευγενίδη, όχι μόνο για τη μακροχρόνια προσφορά του προς τη ναυτική εκπαίδευση, μέσα από τη διαρκή έκδοση όλων των εγχειριδίων, αλλά και για το γεγονός ότι ανέλαβε την επισκευή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κεφαλονιά με μία γενναιόδωρη προσφορά 400.000 ευρώ.

Επίσης, ευχαρίστησε την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών γιατί και αυτή ασχολείται με το θέμα και έχει δεσμεύσει κονδύλια για την αναβάθμιση των σχολών.

Σημειώνεται, ότι στο συνέδριο, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται αύριο, συμμετέχουν περίπου 400 σύνεδροι, μεταξύ άλλων καθηγητές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), στελέχη ναυτιλιακών επιχειρήσεων, εφοπλιστές, εκπρόσωποι ναυτεργατικών σωματείων αλλά και σπουδαστές.

Το συνέδριο αυτό έχει δύο στοιχεία που το διαφοροποιούν εξ΄ ολοκλήρου με οτιδήποτε άλλο έχει γίνει στην Ελλάδα για τη ναυτική εκπαίδευση. Το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι εξετάζεται η ναυτική εκπαίδευση που παρέχεται μέσα στα πλοία και το δεύτερο ότι έχουν κληθεί οι ίδιοι σπουδαστές των ΑΕΝ να καταθέσουν τις απόψεις τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250