Επιτροπή Αγώνα Φορέων Κεφαλονιάς: Αιτήματα προς τον αντιπεριφερειαρχη για προβλήματα σεισμόπληκτων μαθητών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 07:51

Επιτροπή Αγώνα Φορέων Κεφαλονιάς: Αιτήματα προς τον αντιπεριφερειαρχη για προβλήματα σεισμόπληκτων μαθητών

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα των Φορέων Κεφαλονιάς συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς κ. Κουρή. Απαιτήθηκαν μέτρα για τη στέγαση, τη σίτιση και το διάβασμα των σεισμοπαθών μαθητών. Ειδικότερα το να προβλεφθούν στην Παλική επιπλέον αίθουσες, στις οποίες οι μαθητές που έχασαν τα σπίτια τους να μπορούν να διαβάζουν. Επίταξη ξενοδοχείων για τη στέγαση των άστεγων μαθητών και των οικογενειών τους. Δωρεάν πρωινό – μεσημεριανό και βραδινό γεύμα για όλους τους μαθητές στην Παλική. Δωρεάν ένα γεύμα για όλους τους μαθητές των σχολείων του Νομού.

Ο κ. Κουρής αποκάλυψε ότι σε μία βδομάδα, το πολύ, αποχωρεί το καράβι από το Αργοστόλι στο οποίο φιλοξενούνται κάποιοι σεισμόπληκτοι. Από την κυβέρνηση, μέχρι σήμερα, έχουν παρασχεθεί μόνο 100.000 ευρώ συνολικά στην Περιφέρεια, που δεν επαρκούν ούτε για τις ελάχιστες ανάγκες. Αναγνώρισε ότι το επίδομα ενοικίου δε μπορεί να καλύψει στην Παλική το ζήτημα της στέγης, αφού δεν υπάρχουν τόσα σπίτια για νοίκιασμα, ειδικά στα χωριά και είπε ότι θα ζητήσει να παραχωρηθούν κοντέινερς στους κατοίκους, όχι για ίδρυση καταυλισμών αλλά για να τοποθετηθούν όπου υποδείξουν οι κάτοικοι. Για τους σεισμόπληκτους μαθητές του Αργοστολίου δεσμεύτηκε να λύσει το ζήτημα της σίτισης με τη λέσχη των ΤΕΙ ενώ είπε ότι θα εξετάσει τι μπορεί να γίνει στο Ληξούρι. Σε κάθε περίπτωση δεσμεύτηκε να εξετάσει τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας του κόστους για να παρέχεται ένα κολατσιό (σάντουιτς, φρούτο, γάλα κλπ) σε όλους τους μαθητές.

Η Επιτροπή Αγώνα τονίζει την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης και δράσης του λαϊκού παράγοντα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα των σεισμοπλήκτων και των παιδιών τους. Η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, η υποβάθμιση των προβλημάτων και ο επικοινωνιακός τρόπος διαχείρισής τους αλλά και η επιλεξιμότητα της ΕΕ, αποδεικνύουν ότι είναι αυτός ο δικός μας μονόδρομος.

 

Η Επιτροπή Αγώνα Φορέων Κεφαλονιάς




00 inkefalonia general ad 300X250