Ανακοίνωση του συλλόγου Γονέων 4ου Δημοτικού Αργοστολίου για τη μεταστέγαση του σχολείου (ανανεωμένο)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 00:06

Ανακοίνωση του συλλόγου Γονέων 4ου Δημοτικού Αργοστολίου για τη μεταστέγαση του σχολείου (ανανεωμένο)

Σχετικά με το από 17-2-2014, και με αριθμό πρωτοκόλλου 31, έγγραφο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου που δημοσιεύτηκε στις ιστοσελίδες www.inkefalonia.gr και www.kefaloniapress.gr, οφείλουμε προς αποφυγή κάθε παρεξηγήσεως και παρερμηνείας να συμπληρώσουμε και να διευκρινίσουμε ότι, το κτίριο του 4ου Δημοτικού Σχολείου εξακολουθεί και σήμερα να χαρακτηρίζεται ως κατάλληλο για την φοίτηση των παιδιών μας (Κατηγορία Β), πλην όμως με προσωπική απόφαση του Δημάρχου Κεφαλληνίας Κου Αλέξανδρου Παρίση, ο οποίος ενήργησε με γνώμωνα το συμφέρον και την ασφάλεια των παιδιών μας , αποφασίστηκε όπως το Σχολείο μας να μην λειτουργήσει αλλά να μεταστεγαστεί σε άλλο σχολικό χώρο κατόπιν συνεννοήσεως και με το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   Η ανακοίνωση της 17ης Φεβρουαριου   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ4ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου Αργοστόλι, 17 Φεβρουαρίου 2014Αρ Πρωτ. 31 Προς: Δήμο Κεφαλλονιάς Κοιν:Δνση Α'βάθμιας Εκπαίδευσης Απόφαση Το ΔΣ του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου, κατόπιν συνεδρίασης με ηχηρή παρουσία γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου, αποφάσισε, σε αντίθεση με την εξαγγελία του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που θέλει τα παιδιά μας να φιλοξενηθούν προσωρινά στις αίθουσες του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου σε απογευματινή βάρδια, να μην προσέλθουν για παρακολούθηση μαθημάτων, με δεδομένο ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείου μας κρίθηκαν αρχικά κατάλληλες (κατηγορία Β') και μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας με την οποία κλήθηκαν εκ νέου να απαντήσουν οι αρμόδιοι για την καταλληλότητα (λαμβάνοντας υπ'όψιν προγενέστερα έγγραφα του Ο.Σ.Κ. τα οποία έκριναν το σχολείο μας ακατάλληλο ακόμη και πριν από τους πρόσφατους σεισμούς), το σχολείο χαρακτηρίστηκε εκ των υστέρων ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ.

Για τους παραπάνω λόγους, που προδίδουν προχειρότητα, αμφισβητούμε τη στατική επάρκεια του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου στα οποία μας καλεί να στεγαστούμε, έστω και προσωρινά, αιτούμαστε:


• Τη μεταστέγαση του σχολείου μας σε πρωινή (ή έστω απογευματινή) βάρδια στο 2ο Λύκειο (αίθουσες προκάτ χώρου ΞΕΝΙΑ) ή σε διαμορφωμένες αίθουσες των ΤΕΙ Ιονίων νήσων.
• Πιθανή μείωση ωραρίου (με διδασκαλία μόνο στα βασικά μαθήματα) προκειμένου να λειτουργήσει σε πρωινή βάρδια.

Μετά την κατάθεση της απόφασης – πρότασης του Δ.Σ. του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου για τη στέγαση των παιδιών μας σε ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΤΗΡΙΟ αυτό δεν έγινε κατορθωτό ούτε μετά από συνάντησή μας στο Δημαρχείο Αργοστολίου με τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Αλέξανδρο Παρίση τον καθηγητή κ. Παναγιώτη Καρύδη και τον προϊστάμενο της Α'βαθμιας εκπαίδευσης κ. Θοδωρή Μπαγιώκη να βρεθεί οποιαδήποτε ασφαλής λύση.

Κατόπιν τούτου καλούμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες σε έκτακτη Γενική Συνέ-λευση αύριο Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο στις 4 το απόγευμα.

Για το ΔΣ του ΣΓ&Κ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




00 inkefalonia general ad 300X250