Συνάντηση της συντονιστικής των Κεφαλλήνων της Αθήνας με τον γ.γ. συντονισμού Δ. Μπαρτζόπουλο (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 13:53

Συνάντηση της συντονιστικής των Κεφαλλήνων της Αθήνας με τον  γ.γ. συντονισμού Δ. Μπαρτζόπουλο (εικόνες + video)

Συνάντηση στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον Γενικό Γραμματέα συντονισμού της κυβέρνησης κ. Δημήτρη Μπαρτζόπουλο, είχαν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των Κεφαλλήνων της Αθήνας. Στην συνάντηση το παρών έδωσαν ο πρώην υφυπουργός κ. Πέτρος Αλιβιζάτος, ο Πρόεδρος της Κεφαλληνικής Αδελφότητας Αθηνών κ. Τάσος Βαλλιανάτος, ο Καθηγητής Ιατρικής κ.Γεράσιμος Μεταξάς, ο π. Πρόεδρος της ΕΤΒΑ κ. Ζαχαρίας Πατρίκιος, ο Πρόεδρος της ΟΚΙΣ κ. Βαγγέλης Μιχαλάτος, ενώ στη θέση του πρόεδρος της Επιτροπής και εκπρόσωπο του πολιτισμού Κώστα Βουτσά που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, εμφανίστηκε ο καλλιτέχνης εικαστικός κ. Γεώργιος Κακής – Κωνσταντινάτος.

Προτεραιότητα η στέγαση των ηλικιωμένων και η αποκατάσταση δρόμων

Στη μια ώρα της συνάντησης, ο κ. Πέτρος Αλιβιζάτος έθεσε όλα τα θέματα που αφορούσαν τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά και ζήτησε την στήριξη της κυβέρνησης , ώστε η Κεφαλονιά να μπορέσει και πάλι να σταθεί στα πόδια της.

Η επιτροπή έθεσε ως πρώτο μέλημα την στέγαση των ηλικιωμένων, ενώ από την πλευρά του ο κ. Βαλλιανάτος έδωσε βάση ώστε άμεσα «να φτιαχτεί το οδικό δίκτυο και να γίνει ο λεγόμενος εκβραχισμός στις παραλίες εν όψει της τουριστικής περιόδου».

Ο πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών αναφέρθηκε και στα σχολεία και μνημεία που έχουν υποστεί ζημιές από το σεισμό, ενώ πρότεινε να ισχύσει άλλο καθεστώς για τις Πανελλήνιες στους μαθητές από την Κεφαλονιά. Από την πλευρά του ο κ. Γεώργιος Κακής Κωνσταντινάτος αναφέρθηκε στα σχολεία, στις εκκλησίες Παλικής, αλλά και στο Θέατρο που έχουν υποστεί ζημιές.

Από την πλευρά του ο γ.γ. συντονισμού, τόνισε πως θα ενημερώσει την κυβέρνηση και πρώτο του μέλημα να στεγάσει ηλικιωμένους, όπως το έθεσε σύσσωμη η συντονιστική επιτροπή.

Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση του π. υφυπουργού Πέτρου Αλιβιζάτου με Μέλη του Δ. Σ. του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" για εξεύρεση τρόπων και ενεργειών βοήθειας στους σεισμόπληκτους Κεφαλλονίτες .

Ρεπορτάζ- εικόνες: Κατερίνα Φωκά

https://www.youtube.com/watch?v=Kx7rLrwalDY

 

DSCN0872DSCN0895DSCN0901DSCN0902




00 inkefalonia general ad 300X250