Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος στο πλευρό των σεισμοπαθών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 08:38

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος στο πλευρό των σεισμοπαθών

Εργαζόμενη, άνεργη, νέα μητέρα, γυναίκα της εργατικής, λαϊκής οικογένειας,

Στην καθημερινή πάλη για τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός στο νησί μας , μας γεμίζει ελπίδα και δύναμη η αλληλεγγύη που εκφράστηκε από την πρώτη στιγμή από το ταξικό κίνημα.

Ο Σύλλογος Γυναικών Χίου που ανήκει στην Ο.Γ.Ε. μας ενημέρωσε πως συλλέγει χρήματα για την ενίσχυση των πληγέντων από το σεισμό στο νησί μας. Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου , όπως και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, έστειλαν πολύτιμη βοήθεια σε τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα και φαρμακευτικό υλικό. Παράλληλα μέρα με τη μέρα πυκνώνει πανελλαδικά όλο και περισσότερο το δίκτυο αλληλεγγύης από το ΠΑΜΕ, από σωματεία και Εργατικά Κέντρα.

Δεν μας ξεγελούν τα κροκοδείλια δάκρυα των εκπροσώπων της πολιτικής που ευθύνεται για τις συνέπειες του σεισμού στις ζωές μας, οι οποίοι έκαναν παρέλαση όλο αυτό το διάστημα στο νησί.

Δεν ελπίζουμε στη συμπαράσταση των κεφαλαιοκρατών που μας πετούν ένα ξεροκόμματο από τα φουσκωμένα κέρδη τους. Εμείς παράγουμε αυτόν τον πλούτο που ένα κομμάτι του μας το παρουσιάζουν σαν «φιλανθρωπία».

Μόνο η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της στηρίζουν πραγματικά τον αγώνα μας για στέγη, σίτιση, νερό, για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Οι τοπικές ομάδες της Ο.Γ.Ε σε Αργοστόλι και Ληξούρι από την πρώτη στιγμή πήραν θέση μάχης. Στηρίζουν την Επιτροπή Αγώνα Φορέων Κεφαλονιάς, όπως και τη Λαϊκή Επιτροπή Παλλικής στην προσπάθειά τους για οργάνωση της αλληλεγγύης. Τα μέλη των τοπικών ομάδων βρίσκονται στο πλάι των σεισμοπαθών, προσφέροντας έμπρακτη βοήθεια στους ανθρώπους που φιλοξενούνται στο κλειστό Γυμναστήριο Ληξουρίου, όπως  και στη διανομή των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης που καταφθάνουν στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Γυναίκα της εργατικής τάξης,

           

Το γυναικείο ταξικό κίνημα ξέρει να κάνει πράξη την αλληλεγγύη όταν ο λαός μας δοκιμάζεται σκληρά και πρέπει να σηκώσει ανάστημα. Η ιστορία του γυναικείου ταξικού κινήματος είναι συνώνυμη με την αλληλεγγύη.

Καλούμε τις γυναίκες του νησιού να συσπειρωθούν  με τις τοπικές ομάδες της Ο.Γ.Ε. στο Αργοστόλι και το Ληξούρι και να συμβάλουν στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για την οργάνωση της αλληλεγγύης και τη στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί από τον σεισμό. Κάθε βοήθεια αυτές τις δύσκολες ώρες είναι πολύτιμη.

Κανένας μόνος του! Δυναμώνουμε την ταξική αλληλεγγύη! Όλοι–όλες μαζί απαντάμε οργανωμένα στην πολιτική που μας γκρεμίζει τα σπίτια και τις ζωές!

 

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

           

Ομάδα Γυναικών Αργοστολίου:  6972858665, 6936190202

Ομάδα Γυναικών Ληξουρίου:      6946686634, 6979985407


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250