Θεατρική παντομίμα "Mother Goose- Mητέρα Χήνα" από την Βρετανική κοινότητα της Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 07:44

Θεατρική παντομίμα "Mother Goose- Mητέρα Χήνα" από την Βρετανική κοινότητα της Κεφαλονιάς

Παντομίμα σύμφωνα με την βρετανική παράδοση είναι μια ιδιαίτερη χειμωνιάτικη μουσική κωμωδία. Οι Βρετανικές παντομίμες παρουσιάζουν γνωστά παραμύθια και παιδικές ιστορίες. Οι Βρετανικές παντομίμες έχουν πολύ βαθιές ρίζες και βασίζονται σε παλιές παραδόσεις αιώνων και οι οποίες περιλαμβάνουν:

1.Το Αγόρι - πάντα παίζεται από ένα κορίτσι!!

2.Η Κυρία - πάντα παίζεται από έναν άντρα!! 3.

Ο κακός - πάντα το κοινό τον μισεί!!

4.Το ερωτευμένο ζευγάρι - πάντα έχει την συμπάθεια του κοινού.

5.Δύο χαζοί άνθρωποι - κάνουν το κοινό να γελά!!

6.Πολλά τραγούδια – χοροί και φωνές.

Φέτος επιλέξαμε και θα παρουσιάσουμε την «ΜΗΤΕΡΑ ΧΗΝΑ»

Παραδόξως η ιστορία της Μητέρας Χήνας με τα χρυσά αυγά προέρχεται από μια παλιά Ελληνική ιστορία και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που θα την επαναφέρουμε με σκοπό την ψυχαγωγία σας. Υπόθεση της ιστορίας Η ιστορία μας ξεκινά με την κακομοίρα Μητέρα Χήνα,η οποία είναι τόσο φτωχή που δεν έχει χρήματα να πληρώσει το ενοίκιο της,και ο άρχοντας του χωριού της λέει ότι πρέπει να φύγει απ 'το σπίτι της. Η Τζίλ η κόρη της και ο Τζάκ ο ανηψιός του Άρχοντα είναι ερωτευμένοι και σχεδιάζουν να παντρευτούν αλλά δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν.

Μια μέρα οι δυο καλές Νεράιδες στείλανε στη μητέρα χήνα την Πρίσιλα μια μαγική χήνα που γεννά χρυσά αυγά.Η μητέρα αποφασίζει να την κρατήσει και να την φροντίζει.Αυτό όμως δεν είναι αρκετό για την Μητέρα Χήνα η οποία αισθάνεται άσχημη και γριά ,και έτσι ζητάει χωρίς πολλή σκέψη από την κακιά μάγισσα Χέιζελ να την κάνει πιο όμορφη. ΩΧ! Τώρα υπάρχει πρόβλημα....άραγε τι θα συμβεί στην συνέχεια;

Η Θεατρική Παντομίμα θα λάβει χώρα το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στο "Mythos +estiasis " στα Τραυλιάτα.




00 inkefalonia general ad 300X250