Γιώργος Πολυχρονάτος: "Ακατάλληλο, επικίνδυνο και ξεπερασμένο το γήπεδο στον Καραβόμυλο"

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 19:36

Γιώργος Πολυχρονάτος: "Ακατάλληλο, επικίνδυνο και ξεπερασμένο το γήπεδο στον Καραβόμυλο"

Για απαράδεκτη κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου του Καραβόμυλου κάνει λόγο ο πρόεδρος του Α.Ο. Σάμης Γιώργος Πολυχρονάτος. Πιο αναλυτικά τονίζει πως: «Οι εγκαταστάσεις του Καραβομυλου, όσον αφορά το μπάσκετ, το 5Χ5 και το τέννις κατασκευάστηκαν αργότερα του κεντρικού γηπέδου επί Δημαρχίας, Γερασίμου Αρτελάρη, εξ ου και η ταμπέλα. Εκ τότε, βέβαια, περίπου 10 χρόνια ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ σοβαρή επισκευή - συντήρηση και βέβαια θα ήταν περιττό να πω και εμπλουτισμού των εγκαταστάσεων.Οι φθορές που έχει υποστεί ο συγκεκριμμένος χώρος σε πολλά σημεία, σιγά-σιγά θα το καταστήσουν και αυτόν ακατάλληλο, παρόλο που (χωρίς να έχει μεγάλη σημασία) σε αυτόν τον χώρο γυμνάζονται καθημερινά 20-30 παιδιά και νέοι της περιοχής. Σε αυτόν τον χώρο, λοιπόν, λόγω θέσης όλο το καλοκαίρι καταφεύγουν και εκατοντάδες επισκεπτών για να αθληθούν, μιάς και είναι ο μόνος σε Σάμη και Πύλαρο.  

Εδώ και τρία χρόνια δε, εγκατέστησαν ακριβώς κάτω από τον χώρο του τέννις τους κάδους σκουπιδιών όπου τα γύρω ξενοδοχεία αδειάζουν τα σκουπίδια τους (και καλά κάνουν) μεταξύ 18:00 - 21:00, κάνοντας την ατμόσφαιρα για αθλητές και περιπατητές της παραλιακής Σάμης-Καραβομύλου "ιδανική"!
Πάμε τώρα στο κεντρικό γήπεδο του ποδοσφαίρου. Αυτό, λοιπόν, στερείται, οποιασδήποτε αποδεκτής για την σημερινή πραγματικότητα, λειτουργικότητα και χρήση.
Είναι ακατάλληλο, επικίνδυνο και απολύτως ξεπερασμένο.

Το γεγονός ότι ο ΑΟ Σάμης γυμνάζεται εκεί είναι απαράδεκτο και ασυγχώρητο για όλους!

df2

Το γήπεδο αυτό έπρεπε να έχει αντικατασταθεί τουλάχιστον εδώ και 15 χρόνια όχι μόνο λόγω της ακαταλληλότητας του, αλλά και λόγω της θέσης του και εξηγούμαι "κύριοι της εκάτοστε εξουσίας" το γήπεδο αυτό είναι ίσως το γήπεδο με την πιο ακριβή θέα στην Ελλάδα, μιάς και καταλαμβάνει σχεδόν το σύνολο της παραλιακής οδού του Καραβομυλου, έχοντας καταστήσει τον Καραβόμυλο, το μοναδικό παραλιακό χωριό στην Κεφαλονιά που δεν έχει παραλία, "περαντζάδα", όπως λέμε οι Κεφαλονίτες, άρα λοιπόν κύριοι "οραματιστές και κατέχοντες την εξουσία" η δημιουργία ενός νέου γηπέδου δεν θα ήταν μόνο αθλητικό γεγονός, αλλά και πολιτικό!

Και θα πει ο άλλος "τι λες ρε φίλε και που θα βρούμε το χώρο, τα χρήματα..."; Η αναγκαία έκταση έχει αποκτηθεί από τον πρώην Δήμο Σάμης και είναι περίπου τα 20 στρέμματα.
Τα χρήματα, αχ αυτά τα χρήματα... Λοιπόν, η κατασκευή ενός πλήρως εξοπλισμένου, σύγχρονου γηπέδου, στοιχίζει περίπου στα 400.000 ευρώ.

Ας υποθέσουμε ότι οι κύριοι "κατέχοντες την εξουσία" δεν είναι τόσο ικανοί, παρόλο που γνωρίζουμε το αντίθετο... και δεν μπορούν να μπουν σε κανένα πρόγραμμα επιχορήγησης από το Υπουργείο Αθλητισμού, ΕΣΠΑ, κλπ, ή τέλος παντων δεν καταφέρουν, που πολύ αμφιβάλλω, γιατί μέχρι τώρα έχουν αποδείξει το εναντίον, να βοηθήσουν από πουθενά μήπως το να βγάλουν το ποσό από το ποσοστό που δικαιωματικά πρέπει να πηγαίνει στον αθλητισμό και τον πολιτισμό από τις εισπράξεις των Σπηλαίων του λιμανιού και της Αντισάμου, θα ήταν θεμιτό.

df4

Και θα πει κάποιος "κάτσε ρε τα χρήματα αυτά είναι για όλη την Κεφαλονιά"! Ναι, αλλά ρε παιδιά, και η Σάμη στην Κεφαλονιά είναι, εκτός αν κάνω λάθος.
Βέβαια με την ανταποδοτικότητα που έχει επιδείξει ο Δήμος στην περιοχή της Σάμης η αλήθεια είναι ότι έχω αρχίσει να αμφιβάλλω και εγώ. Και τέλος να θυμίσω σε όλους αυτούς που θα απαντήσουν-σχολιάσουν ή όχι ότι το μόνο πράγμα που πρέπει να σκεφτούν είναι που θα ήθελαν οι ίδιοι να βλέπουν τα παιδιά τους, σε ένα ανθρώπινο, υγειές και σωστό περιβάλλον, όπως τους αθλητικούς χώρους ή οπουδήποτε αλλού.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Πολυχρονάτος Γιώργος."

df1

 


Ετικέτες: