Παλική, η επόμενη μέρα: Μαύρο τοπίο παντού! (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013 19:50

Παλική, η επόμενη μέρα: Μαύρο τοπίο παντού! (εικόνες)

Μαύρο τοπίο και εικόνες που μας προκαλούν θλίψη αντικρίσαμε σήμερα περνώντας μέσα από τις στάχτες που άφησε πίσω της η χθεσινή φωτιά. Εκατοντάδες στρέμματα, πολλά ελαιόδεντρα, περίπου 80 πρόβατα, κηπευτικά και αμπέλια είναι ένας πρόχειρος απολογισμός της καταστροφής. Πυροσβεστική και υδροφόρες ακόμα σε επιφυλακή, τα Πετζετελ πετούν από πάνω μας σβήνοντας μικροεστίες που καίνε ακόμα σε δύσβατα σημεία. Ρεπορτάζ: Μάκης Μοσχόπουλος – Μαρία Μουρελάτου  

Όμως το χθεσινό μεγάλο στοίχημα ήταν να σωθεί το μοναστήρι στο Κορωνάτο, και σώθηκε χάρη στην αυτοθυσία των πυροσβεστών.

«η λέξη κόλαση είναι πολύ μικρή μπροστά σε αυτό που αντιμετωπίσαμε, βλέπαμε τις φλόγες να γλύφουν τις στέγες των κελιών στο μοναστήρι ενώ προσπαθούσαμε να ρίχνουμε νερό με τις μάνικες. Κάποια στιγμή οι φλόγες λόγο του αέρα χαμήλωσαν πιο πολύ και πέσαμε στα γόνατα συνεχίζοντας να ρίχνουμε νερό, παρακαλώντας την Παναγία να μας βοηθήσει». Μας είπε ο Ηλίας ένας από του πυροσβέστες που ήταν εκεί και έδωσε και αυτός μαζί με τους συναδέλφους τους τη μάχη με τις φλόγες και συνέχισε. «δυστυχώς δεν προλάβαμε να σώσουμε τα πρόβατα, όταν φτάσαμε στο σημείο ήταν ήδη πολύ αργά».


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250