HELPE ENERGEIES GIF BANNER 728x90

 

Ανακοινώσεις για τις απολύσεις σχολικών φυλάκων (ανανεωμένο)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 09 Ιουλίου 2013 18:36

Ανακοινώσεις για τις απολύσεις σχολικών φυλάκων (ανανεωμένο)

Διδάσκοντες στο 2ο Λύκειο Η δικομματική κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τη ξενόφερτη τρόικα, στο όνομα της «σωτηρίας της Πατρίδας» και του «εθνικού συμφέροντος», επιφέρουν ένα ακόμη πλήγμα στο πολύπαθο δημόσιο σχολείο. Μετά την κατάργηση ή συγχώνευση πολλών σχολικών μονάδων, μετά την οικονομική ασφυξία που έχουν οδηγήσει τα σχολεία, μετά τη «σαρδελοποίηση» των μαθητών σε πολυπληθή τμήματα σε αίθουσες κλουβιά, μετά την τρομοκράτηση, την  οικονομική εξαθλίωση και το φάσμα της απόλυσης χιλιάδων εκπαιδευτικών, τώρα απολύουν τους σχολικούς φύλακες, πολύτιμους συνεργάτες του εκπαιδευτικού προσωπικού και το άγρυπνο μάτι του σχολείου. Από τη λαίλαπα αυτή τα θύματα  είναι οι  ίδιοι οι οποίοι χάνουν τη δουλεία τους αλλά για άλλη μια φορά οι μαθητές και η ελληνική οικογένεια.

Από το Σεπτέμβριο οι κτιριακές εγκαταστάσεις και το δυσαναπλήρωτο πλέον εποπτικό υλικό θα βρίσκονται εκτεθειμένα στις κακόβουλες ορέξεις του οποιουδήποτε ο οποίος θα θελήσει να κλέψει ή να προκαλέσει καταστροφή. Δεν θα υπάρχει πλέον η απαραίτητη περιφρούρηση και η εποπτεία του σχολικού χώρου αλλά και του περίγυρου για την ενδεχόμενη  προσέγγιση ή είσοδο ατόμων που δεν έχουν σχέση με το σχολείο, όπως ναρκομανείς, άτομα με ψυχολογικά προβλήματα, άτομα σε κατάσταση μέθης κλπ. Στις ώρες διδασκαλίας, όταν το προσωπικό του σχολείου είναι απασχολημένο, δεν θα υπάρχει πλέον ο φύλακας για να προειδοποιήσει για την εμφάνιση πυρκαγιάς, σοβαρής ζημιάς στις υδραυλικές ή ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Οι άθλιες, απαρχαιωμένες κτιριακές εγκαταστάσεις οι οποίες αποτελούν όνειδο για τη δημόσια παιδεία και τη χώρα μας, χωρίς τη απαραίτητη καθημερινή μέριμνα και επίβλεψη δεν θα μπορούν πλέον να στηρίξουν τη μαθησιακή διαδικασία και τη αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου καλεί τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  να παρέμβουν  και να απαιτήσουν την παραμονή των σχολικών φυλάκων οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την φύλαξη  της Δημόσιας περιουσίας και την προστασία και ασφάλεια των μαθητών. Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε τους συνεργάτες μας σχολικούς φύλακες στον αγώνα τους για το δικαίωμα στην εργασία. Επίσης δηλώνουμε ότι με την ενωτική δράση εκπαιδευτικών και γονέων θα εργαστούμε να αποτρέψουμε την μεθοδευμένα  επιχειρούμενη απαξίωση του δημόσιου σχολείου.

Σύλλογος Διδασκόντων 2ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου                

ΕΛΜΕΚΙ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ δηλώνει τη διάθεσή του για ενιαίο αγώνα ενάντια στις απολύσεις 3 χιλιάδων σχολικών φυλάκων και καθαριστριών που ετοιμάζουν κεφάλαιο - κυβέρνηση - ΕΕ. Οι φύλακες κι οι καθαρίστριες είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του σχολείου. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ έγκαιρα είχε προειδοποιήσει ότι υπάρχει πρόθεση κυβέρνησης – τρόικας για απόλυση των ελάχιστων εναπομεινάντων επιστατών– φυλάκων από τα σχολεία, αφήνοντας την ασφάλεια εκατοντάδων μαθητών στο «έλεος του θεού» και υποβαθμίζοντας περαιτέρω τη λειτουργία των σχολείων!!! Τονίζουμε ξανά ότι οι φύλακες και οι επιστάτες των σχολείων είναι μέρος της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και αυτό θέλουν να το χτυπήσουν. Σε συνθήκες γενικευμένης καπιταλιστικής κρίσης αυτό έχει μεγάλη σημασία.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, επιπλέον, είχε έγκαιρα καταγγείλει, σε τοπικό επίπεδο, τη Δημοτική Αρχή της Κεφαλονιάς (ΝΔ – Ανεξ. Έλληνες), ότι με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα των σχολικών φυλάκων, φέτος, έβαζε πλάτη στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής. Θυμίζουμε ότι ο υπεύθυνος «διαχείρισης προσωπικού» του Δήμου στο μέσον της σχολικής χρονιάς κάλεσε τους εργαζόμενους για να τους ανακοινώσει ότι θα χρησιμοποιηθούν σε άλλες υπηρεσίες, εκτός σχολείων!!! Δρομολογήθηκαν εξελίξεις σε αυτή την κατεύθυνση. Η ΕΛΜΕ-ΚΙ ενημέρωσε ότι αυτό ήταν βήμα για διαθεσιμότητες και απολύσεις. Τόνισε ότι τις δραστηριότητες που καταργεί ο Δήμος Κεφαλονιάς, η κυβέρνηση και η ΕΕ σκοπεύουν να τις ρίξουν, όπως ήδη συμβαίνει για την πλειονότητα των σχολείων, στις πλάτες των εκπαιδευτικών. Αυτό δεν αναιρείται με ανακοινώσεις εκ των υστέρων και με κλάματα πάνω στο «χυμένο γάλα». Επιβεβαιώνεται, τελικά, παρά τις λοιδορίες όταν κάναμε τέτοια αναφορά, ότι θέλουν να μας κάνουν Χάρλεμ. Λέμε ξανά: Να αποτρέψουμε την εξέλιξη αυτή!!!

Η εμπειρία από το εξωτερικό είναι ότι η κατάργηση των δημοσίων υπαλλήλων επιστατών και φυλάκων συνδέθηκε με την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και με την εγκατάσταση ακριβοπληρωμένων ιδιωτικών εταιριών σεκιούριτι στα σχολεία!!!

Τα αιτήματά μας παραμένουν επίκαιρα:

  • Επιστάτες – φύλακες – καθαρίστριες – διοικητικοί υπάλληλοι σε όλα τα σχολεία, με μόνιμη σταθερή εργασία.
  • Καμία μετακίνηση – διαθεσιμότητα - απόλυση του υφιστάμενου προσωπικού.
  • Αντίσταση στο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο σκούπα και στις σφαγή χιλιάδων εργαζομένων στην εκπαίδευση, τους ΟΤΑ κλπ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους συνάδελφους φύλακες και επιστάτες, μαζί με το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα σε ενιαίο αγώνα, σε ταξική κατεύθυνση, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Πέμπτη 11 Ιούλη, να δώσουμε μαζικό παρόν στο συλλαλητήριο, στις 8 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης. Να μη λείψει κανείς και καμία!!!

Αργοστόλι 9/7/2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας