ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ : Κεφαλονίτες και Ζακυνθινοί ιστιοπλόοι μοιράστηκαν το πάθος τους για τη θάλασσα [εικόνες / video]

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 13:00

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ : Κεφαλονίτες και Ζακυνθινοί ιστιοπλόοι μοιράστηκαν το πάθος τους για τη θάλασσα [εικόνες / video]

Του Χρήστου Λαμπράκη Το πάθος τους για τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα μοιράστηκαν Κεφαλονίτες και Ζακυνθινοί, μέλη του Ναυταθλητικού Ομίλου Κεφαλονιάς και Ιθάκης (Ν.Ο.Κ.Ι.) και του Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου Ζακύνθου (Α.Ν.Ο.Ζ.) το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στα πλαίσια του «Κυπέλλου Ένωσης Επτανήσων» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με αφορμή την επέτειο της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, πληρώματα μικρών και μεγαλύτερων ιστιοπλοϊκών σκαφών καταφθάνουν εναλλάξ, τη μια χρονιά στην Κεφαλονιά, και την άλλη στη Ζάκυνθο και αγωνίζονται σε παλινδρομική ιστιοδρομία ή αλλιώς «όρτσα –πρύμα» όπως αποκαλείται στη ναυτική ορολογία.

Φέτος, 12η χρονιά διεξαγωγής του αγώνα, ήταν η σειρά των Ζακυνθινών να ταξιδέψουν μέχρι το Αργοστόλι και μαζί με τους συμπατριώτες μας του Ν.Ο.Κ.Ι. να αγωνιστούν σε μια «δυνατή» ιστιοδρομία που μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στη γενική κατάταξη, ανάμεσα σε 8 σκάφη, νικητήριο αναδείχθηκε το «PANAS», τύπου Apollo 12 plus, από τον Α.Ν.Ο.Ζ. με κυβερνήτη τον Σπύρο Γιοβάρθη.

Μετά το πέρας του αγώνα  ακολούθησε απονομή μεταλλίων και γεύμα στο εστιατόριο «Καλαφάτης» στο Αργοστόλι.

KALINIKOSΣε δηλώσεις του στο inkefalonia ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Κ.Ι. Αλέξανδρος Καλλίνικος εξέφρασε την ικανοποίηση του από την διοργάνωση του αγώνα αλλά και την αισιοδοξία του να συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή στο μέλλον.

«Το Κυπέλλου Ένωσης Επτανήσων είναι μια από τις δραστηριότητες του Ν.Ο.Κ.Ι καθώς ο σύλλογός μας συμμετέχει ενεργά στη διεθνή ιστιοπλοϊκή εβδομάδα «Ράλι Ιονίου» αλλά και σε άλλες διοργανώσεις όπως αγώνες με την Ιταλία» τόνισε ο κ. Καλλίνικος και συμπλήρωσε : «Η ιστιοπλοΐα είναι μια από τις δραστηριότητές μας. Υπάρχει επίσης το κωπηλατικό τμήμα το οποίο είναι ένα πολύ καλό κομμάτι του ομίλου με τους αγώνες που γίνονται στον Κούταβο με συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα να ξεχωρίζουν. Επίσης υπάρχει το τμήμα εκμάθησης κολύμβησης για μικρά παιδιά αλλά και το Camp με ποικίλες δραστηριότητες για τα παιδιά όπως μπάσκετ και άλλες»

loxasΟ Παναγιώτης Λόξας, από την πλευρά του Α.Ν.Ο.Ζ. σε δηλώσεις του στο inkefalonia.gr τόνισε :

«Στην αρχή ο αγώνας ξεκίνησε με μικρότερη συμμετοχή, όσο περνούν τα χρόνια γίνεται ακόμη πιο γνωστός και η συμμετοχή μεγαλώνει. Δυστυχώς υπάρχουν και οι οικονομικές δυσκολίες καθώς η συντήρηση των σκαφών είναι μια δαπανηρή διαδικασία, όμως το μεράκι και η αγάπη μας για την ιστιοπλοΐα μας έχει φέρει πάλι εδώ, αδέλφια, Κεφαλονίτες και Ζακυνθινοί να κάνουμε αυτό τον αγώνα»

https://youtu.be/TaIt2fhMSiw




00 inkefalonia general ad 300X250