Επαγγελματικη Επιστημονικη Ενωση Τεχνολογικης Eκπαιδευσης Μηχανικων: Εξωφρενική ενέργεια

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 19:22

Επαγγελματικη Επιστημονικη Ενωση Τεχνολογικης Eκπαιδευσης Μηχανικων: Εξωφρενική ενέργεια

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑτο λουκέτο στη Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόρασημε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου • Σίγησε η δημόσια φωνή της Ελλάδας• Άφωνη η Κοινωνία και Χιλιάδες Εργαζόμενοι στο δρόμο Η συμπαράταξη μας με το σύνολο των Εργαζομένων της Ε.Ρ.Τ και τους συναδέλφους μας Πτυχιούχους Μηχανικούς της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, αποτελεί πράξη υπεράσπισης της περηφάνιας της πατρίδας μας και όχι τυπική αλληλεγγύη σε εργαζόμενους που χάνουν την δουλειά τους

Θεωρούμε απαράδεκτη και αντιδημοκρατική την απόφαση της Κυβέρνησης για κατάργηση της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης εν μια νυκτί, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αποτελεί πρόκληση το να θυσιάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι στον βωμό της επικοινωνιακής εξισορρόπησης του Μεγάρου Μαξίμου λόγω του φιάσκου με την πώληση της Δ.Ε.Π.Α.

Αν ο Πρωθυπουργός θέλει να δείξει τόλμη ας τα βάλει επιτέλους με τις συντεχνίες και τα Ν.Π.Δ.Δ τους και ας αφήσει ήσυχη την Ε.Ρ.Τ, η οποία αποτελεί ιδιοκτησία του ελληνικού λαού και διαχρονική φωνή του Ελληνισμού σε όλο το κόσμο.
Εκατοντάδες συνάδελφοι μας Μηχανικοί Τ.Ε.Ι έχουν αφιερώσει την ζωή τους για την αδιάλειπτη λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας και τη μετάδοση της φωνής της Ελλάδος, τον πολιτισμό της, σε όλο τον κόσμο.

Τα όποια προβλήματα έχει ένας κρατικός φορέας, ο οποίος διοικείται από κυβερνητικά στελέχη, δεν επιτρέπεται - σε μια δημοκρατική πολιτεία - να επιλύονται με πραξικοπήματα.
Θεωρούμε εθνικά εγκληματικό το τρόπο με τον όποιο η κυβέρνηση έριχνε έναν – έναν τους πομπούς και τους αναμεταδότες της Ε.Ρ.Τ σε όλη την χώρα μεταξύ 11:00 και 11:30μμ, θυμίζοντας στους μεγαλύτερους Έλληνες πολίτες εποχές χούντας και γερμανικής κατοχής «τη βοήθεια » των ΜΑΤ χθες, των ερπυστριών και του κατοχικού στρατού τότε, παρά την διαμαρτυρία νησιωτικών περιοχών και ακριτικών νομών και του αποδήμου ελληνισμού.

Δεν νοείται ευρωπαϊκό κράτος χωρίς δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση.

Ο κλάδος μας, το τελευταίο διάστημα, έχει υποστεί την αθλιότητα αντίστοιχων Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, με αποτέλεσμα τον επαγγελματικό αποκλεισμό μας επειδή κάτι τέτοιο ζήτησε μια συντεχνία και η παρούσα κυβέρνηση τον διέπραξε.

Καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις που αντιτίθενται σ' αυτή την Κυβερνητική παράνοια να παρέμβουν στην Βουλή και να καταψηφίσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου όπως το Σύνταγμα ορίζει!

Καλούμε oλόυς κοινωνία και φορείς να εκδηλώσουν με κάθε τρόπο την αντίθεση τους σε μια πολιτική επιλογή πραξικοπηματικού χαρακτήρα, η οποία όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την δεδηλωμένη της Βουλής, αλλά κυρίως ούτε των δυο συγκυβερνόντων κομμάτων που ήδη έχουν εκφράσει τη αντίδραση τους η οποία φυσικά αποτυπώθηκε καταρχήν με την άρνηση των Υπουργών που προέρχονται από τα κόμματα τους να υπογράψουν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αλλά πρέπει να μετουσιωθεί, σήμερα κιόλας, σε πρόταση ακύρωσης στην ΒΟΥΛΗ.

Πρακτικές "Αποφασίζομεν και διατάσσομεν" με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν πρέπει από δω και πέρα να περάσουν!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.
ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΚΕΦ/ΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΑΤΟΣ




00 inkefalonia general ad 300X250