Νέα παράταση δόθηκε για εκκαθαριστικές δηλώσεις Φ.Π.Α.-Μηνιαία η καταβολή του Φ.Μ.Υ.

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 21:23

Νέα παράταση δόθηκε για εκκαθαριστικές δηλώσεις Φ.Π.Α.-Μηνιαία η καταβολή του Φ.Μ.Υ.

1.Παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ έτους 2012, που η καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους ήταν η 10η Ιουνίου 2013 μέχρι και 17 Ιουνίου 2013.

Για να είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή της εκκαθαριστικής δήλωσης θα πρέπει όλες οι περιοδικές δηλώσεις που αφορούν την διαχειριστική περίοδο να έχουν υποβληθεί και να έχει καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό ΦΠΑ των τυχόν χρεωστικών περιοδικών δηλώσεων τουλάχιστον μέχρι 12 Ιουνίου 2013.
2. Σύμφωνα με το νέο πολυνομοσχέδιο "ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2011/16/ΕΕ, ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Λ.Τ.Ε., ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ Ν.Σ.Κ. ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ " που κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή ,από 1η Σεπτεμβρίου ο φόρος μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ) θα υποβάλλεται μηνιαίως από όλες τις επιχειρήσεις. Στην αιτιολογική Έκθεση, μεταξύ άλλων, αναφέρονται και τα εξής:

«Όλοι οι υπόχρεοι παρακράτησης ΦΜΥ ...οφείλουν πλέον να αποδίδουν αυτόν με εφάπαξ καταβολή στη δημόσια οικονομική υπηρεσία της έδρας τους, μέχρι την 20ή ημέρα του επόμενου από την παρακράτηση μήνα. Η απόδοση γίνεται με την υποβολή προσωρινής δήλωσης η οποία πραγματοποιείται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ) του υπόχρεου, με αρχή για το ψηφίο 1 την εικοστή (20ή) ημέρα των μηνών αυτών και ολοκληρώνεται μέσα σε έντεκα (11) εργάσιμες ημέρες.»




00 inkefalonia general ad 300X250