Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης: Κάλεσμα στην απεργία της 1ης Μάη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 08:24

Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης: Κάλεσμα στην απεργία της 1ης Μάη

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

1Η ΜΑΗ 2024

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

 

138 χρόνια μετά την Πρωτομαγιά του Σικάγο και 80 χρόνια μετά από εκείνη τη Ματωμένη Πρωτομαγιά, που βάφτηκε από το αίμα των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών της Καισαριανής και των 6 ηρωικών αγωνιστών της Κεφαλονιάς, η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη να αντιμετωπίζει την ολομέτωπη επίθεση της Ε.Ε., των αστικών κρατών και των επιχειρηματικών ομίλων, που βρίσκονται απέναντι σε όλους όσους αγωνίζονται για το δίκιο των εργατών, με τη βρώμικη εξίσωση φασισμού – κομμουνισμού, με τις πολεμικές συρράξεις στην περιοχή μας να έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, με τη ζωή μας να βρίσκεται κάθε μέρα μπροστά σε νέα αδιέξοδα, εργασιακά, οικονομικά, οικογενειακά κ.α..

Την Πρωτομαγιά, δεν τιμούμε απλά τους αγώνες όσων αγωνίστηκαν για να κατοχυρωθεί το 8ωρο, που οι υπουργοί της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να διαγράψουν με μια μονοκοντυλιά, ούτε απλά επετειακά τους ήρωες που θυσίασαν ακόμα και τη ζωή τους για μια Ελλάδα δίχως αφεντάδες, ντόπιους ή ξένους.

Η Πρωτομαγιά είναι ο φάρος της ανειρήνευτης ταξικής πάλης. Φωτίζει με τα πιο λαμπρά χρώματα το δρόμο του αγώνα, της διεκδίκησης, της ασυμβίβαστης πάλης των βιοπαλαιστών ενάντια σε όλα και όσους τους μαυρίζουν τη ζωή και την ψυχή.

Γι’ αυτό δεν θα επιτρέψουμε να περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει την ΑΠΕΡΓΙΑ της Πρωτομαγιάς, βασισμένη σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, και να την μετατρέψει σε κινητή εορτή του υπουργείου.

Την Πρωτομαγιά του 2024, Μεγάλη Τετάρτη, κανένας να μην πάει για δουλειά, όσο κι αν πιέζει η εργοδοσία της «βαριάς βιομηχανίας του τουρισμού», όσο κι αν πιέζουν τα χρονοδιαγράμματα των οικοδομικών “project”. Κανείς να μην βγάλει εισιτήριο για να ταξιδέψει, κανένα καράβι να μη λύσει κάβο, κανένα λεωφορείο να μην ανάψει μηχανές. Να μην επιχειρήσει η πλοιοκτήτρια εταιρεία να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό εκδίδοντας εισιτήρια για τη μέρα της Πρωτομαγιάς, κατά τη συνήθη πρακτική, για να βάλει απέναντι επιβάτες και ναυτεργάτες.

Τα προβλήματα της κάθε εργοδοσίας, δεν είναι και δικά μας προβλήματα. Μειώσεις μισθών κι ανεργία είχαμε στην κρίση τους και στην πανδημία, μειώσεις μισθών, λόγω ακρίβειας, θανάτους από εργατικά «ατυχήματα» και σακατεμένους εργάτες έχουμε στην ανάπτυξή τους.

Είναι η ώρα να απλώσουμε πραγματικό «δίχτυ προστασίας» για την υγεία μας, τα δικαιώματά μας, την επιβίωσή μας!

Με κλιμάκωση των αγώνων, ουσιαστική ενίσχυση των Σωματείων, όπου υπάρχουν, δημιουργία νέων, όπου χρειάζονται! Στοχεύοντας στο κύριο, δηλαδή την πολιτική ΕΕ-ΝΑΤΟ-όλων των ως τώρα ελληνικών κυβερνήσεων, που πίνουν νερό στο όνομα της απρόσκοπτης κερδοφορίας των μεγάλων ομίλων, αδιαφορώντας συνειδητά και προκλητικά για τη ζωή του λαού.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για:

  • Τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής, για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων.
  • Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Παλεύουμε για 7ωρο – 5νθήμρο – 35ωρο όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.
  • Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.
  • Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.
  • Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.
  • Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, στο δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που τον σφαγιάζει με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ 119, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ) ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ

 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 7.30 το απόγευμα, στον αύλειο χώρο του Εργατικού Κέντρου (Αντώνη Τρίτση 119, παραλία Αργοστολίου), θα πραγματοποιηθεί μουσικο-ιστορικό αφιέρωμα στα 80 χρόνια από την εκτέλεση των 200 της Καισαριανής και των 6 στις φυλακές του Αργοστολίου.

Αργοστόλι,

22/4/2024

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Κ.-Ι.




00 inkefalonia general ad 300X250