Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς: Μεγάλη Επιτυχία στην Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα "Τεχνολογία-Άνθρωπος-Κοινωνία"

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 14:54

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς: Μεγάλη Επιτυχία στην Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα  "Τεχνολογία-Άνθρωπος-Κοινωνία"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΔΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Η Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, ήταν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημέρα για τους συμμετέχοντες της Διαδικτυακής Επιστημονικής Ημερίδας με θέμα "Τεχνολογία-Άνθρωπος-Κοινωνία". Οι διακεκριμένοι εισηγητές ανέπτυξαν τις σκέψεις τους και παρουσίασαν προοπτικές που αφορούν τη σχέση ανάμεσα στην τεχνολογία, τον άνθρωπο και την κοινωνία, προκαλώντας πολύπλευρες συζητήσεις και ανταλλαγή ιδεών.

Ο Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Χριστιανισμού κ. Κωνσταντίνος Κωτσιόπουλος ανέλυσε την έννοια της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης και τη σχέση της με τη σύγχρονη κοινωνία. Ο Μεταδιδάκτωρ Κοινωνιολογίας κ. Αχιλλέας Παπατόλιος εστίασε στις διαπροσωπικές σχέσεις στην ψηφιακή εποχή, προκαλώντας προβληματισμό για την επίδραση των τεχνολογικών εξελίξεων στις ανθρώπινες σχέσεις. Τέλος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου Θεοτόκου Άτρου Κεφαλληνίας, π. Δανιήλ Ζωγράφος, εξέτασε τις ανθρώπινες σχέσεις των παιδιών στη σημερινή εποχή της Τεχνολογικής Επανάστασης.

Την επιστημονική ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, κ.κ. Ιωήλ, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Αγγελόπουλος Πέτρος και ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ, κ. Κραλίδης Απόστολος, οι οποίοι εξέφρασαν την εκτίμησή τους για τη σπουδαιότητα του θέματος και τη σημασία της συζήτησης.

Η Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα απέσπασε θερμή αποδοχή και ενθουσιώδη συμμετοχή από τους συμμετέχοντες, καθιστώντας την ένα ακόμα βήμα προς την κατανόηση και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που επιφέρει η τεχνολογική εξέλιξη στην κοινωνία με αποκορύφωμά της αυτήν της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Την ημερίδα συντόνισε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας κ. Μιλτιάδης Μελισσάς.

ddew




00 inkefalonia general ad 300X250