Φαραντούρης στον COSMOS 96,5: “Είναι σημαντικό το νησί μας να έχει εκπρόσωπο στην Ευρωβουλή - Της Κεφαλονιάς της αξίζει να είναι στο πρώτο επίπεδο”

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 18:34

Φαραντούρης στον COSMOS 96,5: “Είναι σημαντικό το νησί μας να έχει εκπρόσωπο στην Ευρωβουλή - Της Κεφαλονιάς της αξίζει να είναι στο πρώτο επίπεδο”

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους  δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου & Δικαίου Ενέργειας, Παν/μιου Πειραιώς, Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νικόλας Φαραντούρης.

Ο κ Φαραντούρης ενημέρωσε αρχικά για το επικείμενο ταξίδι του στην Αμερική στο Χιούστον όπου θα συμμετάσχει σε ένα διεθνές ενεργειακό  συνέδριο και θα έχει επαφές και με ομογενείς ( ανέλυσε το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει) και στην συνέχεια στο Λονδίνο όπου και εκεί θα έχει συναντήσεις με Κεφαλληνιακές οργανώσεις.

Όσον αφορά -μετά την πρωτιά που κατέλαβε στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ευρωεκλογές - τις προτεραιότητες του ως εν δυνάμει ευρωβουλευτής, απάντησε: «Κατ αρχάς η προτεραιότητα είναι να πάρω την τιμητική εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου. Διεκδικώ ψήφο, γιατί δεν είναι αυτονόητο ότι κάποιος από μας θα εκλεγεί. Χρειάζεται η ψήφος του Ελληνικού λαού και σ εμάς είναι συλλογική η προσπάθεια. Φτιάξαμε ένα πολύ όμορφο ψηφοδέλτιο και ποιο μεγάλη σημασία από την πρωτιά έχει η συμμετοχή και όλα τα πρόσωπα που το απαρτίζουν. Βεβαίως με τίμησαν και τα μέλη και οι φίλοι, αλλά έχει τεράστια σημασία ότι είναι ένα ψηφοδέλτιο που βγαίνει μέσα από τα σπάργανα της κοινωνίας. Ο Μητσοτάκης είπε πριν από λίγες από το Ζάππειο, ότι  πίσω από κάθε υποψήφιο κρύβομαι εγώ, εμείς απαντάμε ότι πίσω από κάθε υποψήφιο κρύβονται οι χιλιάδες ψηφοφόροι που πήγαν και ψήφισαν και νομίζω ότι προτιμάμε το δεύτερο». 

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συνέχεια στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Ιόνια Νησιά, τον Κεφαλλονίτη Χαράλαμπο Σιμωνέτο Αραβαντινό και προέτρεψε τους Κεφαλονίτες να τον στηρίξουν.  Της Κεφαλονιάς της αξίζει να πρωτοστατεί όπως τόνισε και προσδοκά αυτή την υπόσχεση που τον δεσμεύει από τις βουλευτικές  εκλογές  του 2023 να την δει να γίνεται πράξη.

Δεν παρέλειψε επίσης να κάνει αναφορά και στην συνυποψήφια του Σοφία Μπεκατώρου.

Επιχειρηματολογώντας για την στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επερχόμενες ευρωεκλογές ανέφερε: « Είναι πάρα πολύ σημαντικό και το νησί μας να έχει έναν εκπρόσωπο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να επιταχύνουμε θέματα , έχουν κωλύσει πολλά πράγματα στο νησί που είχαν υποσχεθεί κάποιοι ότι θα γινόντουσαν, αλλά άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Είναι πολύ σημαντικό  λοιπόν αυτό που δεν μπορούν κάποιοι να το κάνουνε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να βάλουμε πλάτη να το κάνουμε και μέσω της Ευρώπης. Εγώ θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις και τον Κεφαλονίτικο λαό και την αυτοδιοίκηση και το έχω πει και στον Παναγή Καππάτο είμαι στην διάθεση του για την Κεφαλονιά.  Από κει και πέρα της Κεφαλονιάς της αξίζει να είναι στο πρώτο επίπεδο , να μην είναι ο φτωχός συγγενής όπως είχε καταλήξει τα τελευταία χρόνια , να πρωταγωνιστεί, να ακούγεται. Απο τη δική μου πλευρά θα επιδιώξω να γίνει το επίκεντρο συζητήσεων, συναντήσεων κορυφής και να γνωρίζει ο Κεφαλονίτικος λαός , ότι κάθε τι που γίνεται στις Βρυξέλες θα το γνωρίζει και κάθε τι που γίνεται στην Κεφαλονιά, θα μπορεί να φτάσει στις Βρυξέλες. Θα έχουμε μια άμεση και αρραγή σχέση και θα μπορούμε να κάνουμε 5 πράγματα καλύτερα για τον τόπο μας και για την Ελλάδα εν τέλει ».  

Ερωτώμενος για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, παρέπεμψε στο παρελθόν και στα βιώματα των μεγαλύτερων από τον φασισμό  και τον ναζισμό και την κατοχή της Κεφαλονιάς, αλλά και της Ευρώπης. Υπαινίχθηκε δε ότι υπάρχουν κόμματα στην Ελλάδα που χαϊδεύουν άτομα ακροδεξιά και να τα εντάσσουν στους κόλπους τους. Πέρασε δε το μήνυμα ότι ως Δημοκρατικός χώρος, θα αντιδράσουν  και επικαλέστηκε τον ριζοσπαστισμό και προοδευτισμό της Κεφαλονιάς.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην υποβάθμιση της καθημερινότητας του πολίτη, στην υποβάθμιση του εργαζόμενου, του μικρομεσαίου, που συνδέονται όπως ανέφερε με μια αυταρχική κυβέρνηση , που χρησιμοποιεί ανεξάρτητες αρχές, την δικαιοσύνη, κάνει φέουδο της το κράτος, έχει πελατειακές σχέσεις , λειτουργεί ρουσφετολογικά με την νοοτροπία νέοκοτζαμπάσηδων Καραμανλήδων και Μητσοτάκηδων που κρύβονται πίσω από τις ασυλίες τους για να καλύψουν τις πομπές τους. Ανέφερε δε, ότι οι Ευρωπαϊκές και Ελληνικές Αρχές  ελέγχουν τα πεπραγμένα της περιόδου 2020-2023 και επικαλέστηκε για μια ακόμη φορά την Ευρωπαία Εισαγγελέα και τα όσα διερευνά για διασπάθιση χρήματος, καρτέλ, για χρήματα που πήγαν σε ημετέρους , τα Τέμπη και τα συναφή.

Στράφηκε ευθέως κατά της Κυβέρνησης της ΝΔ λέγοντας ότι έχει υποβαθμίσει την χώρα σε όλα τα επίπεδα ( ανέπτυξε τα ανάλογα συσχετίζοντας την πολιτική του Τράμπ με την τακτική της Κυβέρνησης της ΝΔ σε επίπεδο προσωπικών δεδομένων ,στατιστικών αναλύσεων, ψηφοφοριών, με τα όσα σχετίζονται με το Brexit κλπ )

Για τις δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά των κομμάτων, σημείωσε ότι δείχνουν την ΝΔ να πέφτει και τον ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνει και δήλωσε αισιόδοξος και για το ότι ανεβαίνουν κάποια κόμματα πχ. Βελόπουλος, αυτό έχει σχέση με την ξεδιάντροπη πολιτική της ΝΔ. Άφησε δε αιχμές για την υποψηφιότητα του Φρέντυ Μπελέρη, ότι ουσιαστικά διευκολύνουν το καθεστώς Ράμα.

Κλείνοντας επανέλαβε ότι είναι πολύ σημαντικό για την Κεφαλονιά η ψήφος του Ελληνικού λαού να την ωφελήσει.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.