Ο Σύλλογος Ναυτικών Κεφαλονιάς “Νίκος Καββαδίας” για τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες του νησιού

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 08:31

Ο Σύλλογος Ναυτικών Κεφαλονιάς “Νίκος Καββαδίας” για τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες του νησιού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ            ‘’ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ’’

Ο Σύλλογος Ναυτικών Κεφαλονιάς “Νίκος Καββαδίας” θέλει να ενημερώσει τους Συναδέλφους, αλλά και όλους τους Κεφαλλονίτες ότι:

          Κατά την πολυετή συνεργασία του με τα ΕΛΤΑ Κεφαλονιάς, αλλά και με την τελευταία εμπειρία του κατά την διενέργεια της επιστολικής διαδικασίας εκλογών για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου, διαπίστωσε πλημμελή εκτέλεση του ταχυδρομικού έργου, που αποτέλεσμα είχε πολλές εφημερίδες να μην φτάσουν στα χέρια των παραληπτών ή να έφτασαν με πολυήμερη καθυστέρηση, επίσης κάποιοι φάκελοι με το ψηφοδέλτιο χάθηκαν. (ποτέ δεν παραλήφθηκαν). Κάναμε επαφές με τα διοικητικά στελέχη του τοπικού ταχυδρομείου και πέραν από τις διαβεβαιώσεις, ότι από δω και πέρα θα εκτελείται το ταχυδρομικό έργο με την προσήκουσα επιμέλεια και σοβαρότητα, έγινε σαφές ότι η έλλειψη Ταχυδρομικών Διανομέων ευθύνεται για τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

          Ελέγχοντας όμως βαθύτερα, προσπαθώντας να καταλάβουμε πως εκτελείται το ταχυδρομικό έργο και σε άλλες περιοχές της χώρας και ανατρέχοντας στις εφημερίδες της κυβέρνησης, διαπιστώσαμε τις τεράστιες ευθύνες των υπευθύνων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξαιτίας των παραλείψεών της.

          Βάσει Νόμου η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι υποχρεωμένη, με δικές της δαπάνες, να κατασκευάσει σε κάθε χωριό ή οικισμό, υποδομή τέτοιας χωρητικότητας όσοι οι κάτοικοι του χωριού ή του οικισμού, με ονομαστικές ταχυδρομικές θυρίδες και να παραχωρεί το κλειδί της θυρίδας στον ιδιοκτήτη της, του οποίου το όνομα θα αναγράφεται στην θυρίδα.

          Έτσι το ταχυδρομικό έργο απλοποιείται και διευκολύνεται. Ο Διανομέας βάζει την αλληλογραφία στην θυρίδα του παραλήπτη και ο παραλήπτης επισκέπτεται την θυρίδα του και παίρνει την αλληλογραφία του.

          Στην Κεφαλονιά βέβαια η τοπική αυτοδιοίκηση διαχρονικά κωφεύει, δεν ξέρουμε όμως πόσοι συμπατριώτες το γνωρίζουν, ώστε να διεκδικήσουν να τηρηθούν τα δέοντα και αυτονόητα.

          Βέβαια και οι νομοθέτες φέρουν την ευθύνη τους, γιατί δεν υπάρχει κάποια επιμέλεια και επιθεώρηση, ώστε οι νόμοι να τηρούνται.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ναυτικών Κεφαλονιάς “Νίκος Καββαδίας”.




00 inkefalonia general ad 300X250