Τι ακριβώς συνέβη χθες με ιδιωτικό lear jet και τον πύργο ελέγχου της Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 21:03

Τι ακριβώς συνέβη χθες με ιδιωτικό lear jet και τον πύργο ελέγχου της Κεφαλονιάς

Στις 16 Απριλίου γράφτηκε στα social media ότι προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση  όταν ιδιωτικό αεροσκάφος  lear jet  από την Γερμανία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς χωρίς  την άδεια του Πύργου ελέγχου  του αεροδρομίου .

Σύμφωνα με αποκλειστικές και απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του INKEFALONIA.GR, η άφιξη του αεροσκάφους ήταν γνωστή στον πύργο ελέγχου καθώς βρίσκονταν στο ημερήσιο πλάνο αφίξεων.

Μέσω του Eurocontrol και  με επικοινωνία Ανδραβίδας (όπου υπάρχουν τα ραντάρ) και πύργου ελέγχου αεροδρομίου Κεφαλονιάς δόθηκαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και είχε πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνομιλία.

Αυτό που παρελήφθη ήταν η τελευταία αναφορά για να πάρει το αεροσκάφος άδεια προσγείωσης.

Ο πιλότος του εν λόγω αεροσκάφους εκ των υστέρων ζήτησε συγνώμη δεχόμενος παρατήρηση για την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας του αεροδρομίου και ακολούθως έγινε η ανάλογη αναφορά  στα συμβάντα της ημέρας  από τον πύργο ελέγχου. 

Δεν είναι δε η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτή η παρατυπία από πιλότο, δηλαδή να παραλείπει  την τελευταία και σημαντική αναφορά στον πύργο ελέγχου  για να λάβει εξουσιοδότηση για προσγείωση.

INKEFALONIA NEWSROOM




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250